• Wszystko, co związane z systemami z rodziny Windows
Wszystko, co związane z systemami z rodziny Windows
 #719272  autor: kruszynka
 22 maja 2014, 09:44
Mam telefon dopiero od wczoraj, a jest to mój pierwszy tego typu windows phone. Dzisiaj przy pobraniu aplikacji ze sklepu microsfotu "niemiecki darmowy", zaczął wyskakiwać komunikat o wirusie i informacja "pobierz antywirusa". Następnie włączała się strona z nazwą w domenie, słowem "android". Wydawało mi się to dziwne i nie pobrałam aplikacji z tej strony, wyłączyłam telefon zupełnie.

Nie wiem co mam zrobić żeby się pozbyć tego komunikatu o wirusie. Czy ktoś miał taką sytuację z tabsnake?

#719285  autor: ezaq
 22 maja 2014, 10:21
Podejrzewam, że to zwykła reklama. Na androidzie co chwila mam jakiegoś "wirusa" lub "nową wiadomość". Nie ma się czym przejmować. Wystarczy w to nie klikać.

#719289  autor: kruszynka
 22 maja 2014, 10:26
Zajmuje cały ekran przy włączeniu czegokolwiek, czy to zdjęć czy darmowej gry, która wczoraj działała (jeszcze przed zainstalowaniem niemieckiego). Ciężko to pominąć bo ciągle wyskakuje.

#719294  autor: wook
 22 maja 2014, 10:58
Wyłącz połączenie z Internetem i zobacz czy też wyskakuje, choć podejrzewam że to porostu dość wnerwiająca reklama.

Jestem dysortografem więc jak zrobię błąd to normalne.
"Od Samsunga, tragicznych plastików, Amoledów i TouchWiz'a Wybaw nas Stevie!

Od Androida i lagów Zachowaj nas Stephenie!

My userzy Was wielkich prosimy, wysłuchajcie nas!"

#719305  autor: kruszynka
 22 maja 2014, 11:41
wook pisze:Wyłącz połączenie z Internetem i zobacz czy też wyskakuje, choć podejrzewam że to porostu dość wnerwiająca reklama.
Miałam wyłączone. Gdy zajmowało ekran "wirus tabsnake, pobierz program i usuń go" przekierowywało na stronę mimo w ustawienia internet wyłączony i wifi wyłączone.

p.s. pytanie trochę śmieszne dla wielu osób, ale na prawdę stawiam pierwsze kroki z tymi nowymi telefonami. jeśli łączę się wifi z siecią w domu, to czy pobiera mi pakiety internetu z telefonu?

#720716  autor: greenrs
 29 maja 2014, 01:08
kruszynka pisze: p.s. pytanie trochę śmieszne dla wielu osób, ale na prawdę stawiam pierwsze kroki z tymi nowymi telefonami. jeśli łączę się wifi z siecią w domu, to czy pobiera mi pakiety internetu z telefonu?
Nie pobiera.

#720777  autor: dario321
 29 maja 2014, 11:15
wez zrob hard reset i uruchom telefon jak po wyjeciu z pudelka,nie instaluj glupot to i wirusa nie zlapiesz :lol: