• Wszystko, co związane z systemami z rodziny Windows
Wszystko, co związane z systemami z rodziny Windows
 #675109  autor: Sikor28
 16 lis 2013, 16:27
zrobilem reset do ustawien fabrycznych. czyli telefon wyczyszczony do zera. wszystkie kontakty synchronizowaly sie z gmail-em. Mam je zapisane, ale za chiny nie wiem jak je wrzucic w telefon. Dodalem konto w aparacie, ale synchronizuja sie tylko maile (kontakty sa zaznaczone rowniez). Prosze o pomoc jak to zrobic ?

Piotr
--------------------------------------------------------
rybne rarytasy www.sumowisko.pl

#675879  autor: user_delete17
 19 lis 2013, 11:07
Nie wiem czy poprawnie zrozumiałem, ale czy chcesz dokonać importu kontaktów do telefonu?
Obawiam się, że nie ma takiej opcji.

Kontakty domyślnie się zapisują na koncie hotmail. Każde dodanie kontaktu w telefonie skutkuje zapisaniem tego kontaktu w online. Możesz to oczywiście robić na koncie gmail.

Jeśli chodzi ci synchronizację kontaktów i kalendarza konto najlepiej dodać z poziomu
Kontakty->ustawienia-> dodaj konto.

Pamiętaj, że aby poprawnie działała synchronizacja kontaktów potrzebna jest aktualizacja do Amber, bo od tej wersji jest wprowadzona obsługa carddav.

#676243  autor: greenladen
 20 lis 2013, 17:05
Dodaj w telefonie konto Outlook i tam wpisz dane gmaila.
Czyli:
adres email jako login
Hasło to wiadomo jakie
Domenę na początku wpisz jakąkolwiek

Przy pierwszej próbie połączenia wyświetli się informacja że nie można połączyć bo... (bla bla bla) i pod tą informacją pojawi się magiczny przycisk "Zaawansowane". Wciśnij go i w polu Serwer wpisz m.google.com oraz popraw pole Login tak żeby był tam pełny adres email (domyślnie podstawi cię sam login)

Zapisz ustawienia i już.
Konto Gmail możesz usunąć, outlookowe jest lepsze bo ma funkcję push przy pobieraniu maili.