• Wszystko, co związane z systemami z rodziny Windows
Wszystko, co związane z systemami z rodziny Windows
 #647538  autor: sorhc
 16 lip 2013, 10:56
Witam,

od kilku dni jestem szczęśliwym posiadaczem tego telefonu. Jest jednak jeden probelm, otóż czasem ekran dotykowy przestaje reagować, najczęściej zauważyłem to podczas pisania sms i przeglądania fejsa (możliwe że podczas innych funkcji też tak się dzieje, ale nie jestem pewien), żeby wszystko wróciło do normy muszę zmienić orientacje telefonu- pion/poziom lub przestać naciskać na ekran przez chwilę. Jakieś pomysły? Dodam, że telefon jest fabrycznie nowy, użytkuję go kilka dni, nie spadł mi, pamięć też nie jest pełna.

#647550  autor: user_delete34
 16 lip 2013, 11:21
sorhc, może problem leży w trzymaniu telefonu?... Musisz tak łapać telefon, żebyś tylko palcem dotykał ekranu, a reszta dłoni niech dotyka tylko plastiko-gumy na tyle. Warstwa dotykowa jest dość czuła, podobnie przyciski dotykowe na przodzie i ja przez to nieraz mam problemy podczas pisania.

Chyba, że trzymasz telefon odpowiednio i nadal problem występuje - spróbuj zresetować do ustawień fabrycznych (ustawienia -> informacje), a jeśli nie pomoże - oddaj na wymianę gwarancyjną.

#647563  autor: sorhc
 16 lip 2013, 12:47
Nie wydaje mi się, aby problem leżał w nieodpowiednim trzymaniu. Co zmieni reset ustawień, jeżeli nie grzebałem w niczym odnośnie funkcji ekranu itp.

#647637  autor: user_delete34
 16 lip 2013, 16:00
sorhc, wszystko może się spieprzyć i samo. U mnie po którymś resecie w końcu udało się skonfigurować MMSy... ten sam model.

Może pomóc, nie musi, tracisz wszystko (pamiętaj o kopii danych), ale zawsze warto wykonać przed oddaniem do serwisu.

#647688  autor: sorhc
 16 lip 2013, 18:29
Tak czy siak nie mam zamiaru oddawać go do serwisu i czekać, z serwisami są często cyrki, naprawią jedno, zepsują drugie. Nie jest to jakaś usterka która specjalnie mi przeszkadza.