Razem z telefonem kupiłem nową kartę pamięci microSD 32 GB klasa 10 od Sandisk. Ciągle mam jednak problem: przy uruchomieniu telefonu mam komunikat: "Problem z kartą SD. Ta karta SD może nie działać prawidłowo. Włóż ją do komputera, aby spróbować rozwiązać problem". Skopiowałem swoje dane i sformatowałem kartę w telefonie. Nie pomogło. Przełożyłem kartę do N79, połączyłem z laptopem (XP HE SP3) przez USB i próbowałem pełnej naprawy nośnika narzędziem systemowym. Też nie pomogło. Bywa tak, że przy zapisie robionego zdjęcia dojdzie do zwiechy i muszę restartować telefon długim przytrzymaniem włącznika. Inny przypadek to problem ze skopiowanie plików z poziomu komputera na kartę (czy to gdy karta jest w 8S, czy w N79) - kopiuje się do pewnego poziomu i albo zwieszka kopiowania albo wywala błąd. Tak wygląda komunikat dotyczący pamięci.
Co może być nie tak? Co i jak mogę sprawdzić, naprawić? Nie mam zewnętrznego czytnika, by móc podłączyć kartę do laptopa bezpośrednio.
Co może być nie tak? Co i jak mogę sprawdzić, naprawić? Nie mam zewnętrznego czytnika, by móc podłączyć kartę do laptopa bezpośrednio.