• Wszystko, co związane z systemami z rodziny Windows
Wszystko, co związane z systemami z rodziny Windows
 #617145  autor: szaffa2
 27 lut 2013, 16:48
Jak przenieść kontakty z Lumia 800 na Samsung Galaxy S III mini ?? Czy jest taka opcja, czy przepisywanie ręcznie ?

Z góry dziękuję za pomoc

#617502  autor: sratanik
 01 mar 2013, 12:24
Powinieneś mieć możliwość z ipomrotwania kontaktów na kartę sim, i wtedy na drugim telefonie eksportujesz nr z karty sim

#617511  autor: Dea7h
 01 mar 2013, 13:17
Pytanie raczej w jakiej formie masz obecnie kontakty,
jeżeli w chmurce na windows id to wystarczy że wejdziesz w konto googla(ofc to które chcesz skonfigurować w sgs3mini), wejdziesz w importowanie kontaktów, wybierzesz usługe win id, uzupełnisz dane + potwierdzenie i wsio się samo skopiuje.
potem oczywiście w fonie synchronizujesz kontakty z chmurki googla i... gotowe =]

#617557  autor: drcox
 01 mar 2013, 17:04
sratanik pisze:Powinieneś mieć możliwość z ipomrotwania kontaktów na kartę sim, i wtedy na drugim telefonie eksportujesz nr z karty sim
Nie ma takiej opcji, trzeba to zrobić przez "chmurki" tak jak napisano przede mną.

#618038  autor: Dea7h
 04 mar 2013, 17:08
drcox pisze:
sratanik pisze:Powinieneś mieć możliwość z ipomrotwania kontaktów na kartę sim, i wtedy na drugim telefonie eksportujesz nr z karty sim
Nie ma takiej opcji, trzeba to zrobić przez "chmurki" tak jak napisano przede mną.

widocznie robiąc to, nie zdawałem sobie sprawy że to niemożliwe i mi się udalo :P

screen

konto google -> kontakty -> więcej -> importuj

Obrazek

#618134  autor: drcox
 04 mar 2013, 23:38
Dea7h pisze:widocznie robiąc to, nie zdawałem sobie sprawy że to niemożliwe i mi się udalo
No i OK, tak to się robi :P Po prostu w Lumiach nie ma typowej opcji kopiowania do karty SIM, jest tylko w drogą stronę...

#618142  autor: maker3
 05 mar 2013, 00:07
Żeby uściślić, to niektóre warianty oprogramowania mają kopiowanie na SIM.

Zamiast gdzieś przenosić, to można cały czas używać konta Live na SIII Mini (jeśli Android potrafi czytać kontakty z innych serwisów).