• Wszystko, co związane z systemami z rodziny Windows
Wszystko, co związane z systemami z rodziny Windows
 #613143  autor: louder
 11 lut 2013, 21:39
Witam mój problem polega na tym że ciągle co chwile dostaje sms że nie mam nic na koncie a nigdzie nie dzwoniłem czy wysyłałem sms. Na internecie napisali że to wina nfc wyłączyłem to i nadal mi przychodzą. Teraz patrze i nie mam ku**a nic na koncie !!

Ps. Dziś nokie dostałem z naprawy i od razu z starego telefonu przełożyłem do lumi i wtedy zaczęły się sms.

Pozdrawiam i liczę że mi pomożecie :-)

@EDIT

Mam też na gorze literke E może to ona jest temu winna ? :)
Ostatnio zmieniony 12 lut 2013, 13:02 przez louder, łącznie zmieniany 1 raz.

#613150  autor: Kamil_K
 11 lut 2013, 22:06
Ale pieniądze z konta są naprawdę zabierane?

Jeśli tak, to:

a) wykup pakiet internetowy z "lejkiem". Po zużyciu pakietu internet zwolni, ale nic nie zapłacisz,

lub

b) zablokuj transmisję danych. Ustawienia -> sieć komórkowa -> Transmisja danych > Wyłączona

Jeśli pieniądze nie znikają, a SMS-y przychodzą mimo to:

a) jeśli masz Plusa na kartę, zmień swoją prehistoryczną taryfę opartą na starej platformie billingowej na najnowszą kodem *147*11#,

b) jeśli masz co innego lub świeżą taryfę w Plusie, zgłoś problem o operatora, bo telefon nic nie jest tu winien.

#613151  autor: louder
 11 lut 2013, 22:20
Tak naprawdę dziś miałem z 30 zł a po paru minutach 0. Wyłączyłem tą transmisję danych , kiedy mi wejdzie nowe konto k**wa wtedy doładuje sobie ten pakiet z "lejkiem".

Pozdrawiam i dziękuje za pomoc.

#613202  autor: dario321
 12 lut 2013, 09:27
to nie jest wina NFC tylko tego,ze cos (jakas aplikacja np; pogoda) pobiera dane z internetu.
musisz wylaczyc transmisje danych ;-)

#613261  autor: orson_dzi
 12 lut 2013, 13:04
Problem leży po stronie użytkownika. Trzeba wiedzieć co się kupuje.
A do użytkowania współczesnego smartfonu na starcie wykupuje się pakiet lub wyłącza transmisję danych (wtedy po co taki telefon?). Ten plus, że na Windowsie jest to odznaczenie jednego ptaszka.

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)

#614598  autor: Kaczy
 17 lut 2013, 23:14
To nie problem NFC. To Twój operator informuje Cię, że "wydoił" Cię z kasy :lol:
A tak na poważnie - to jest tak jak koledzy napisali powyżej. Tel łączy się z netem, masz zero na koncie i Twój operator wysyła Ci właśnie o tym fakcie smsa.

...::: Made for loneliness :::...