• Wszystko, co związane z systemami z rodziny Windows
Wszystko, co związane z systemami z rodziny Windows
 #609726  autor: arczunio89
 24 sty 2013, 20:54
Mam Lumię od Plusa bez simlocka. Pojechałem do salonu Orange, żeby zamienili mi moją zwykłą kartę sim na micro sim. Po włożeniu do Lumii mam komunikat "zła karta" nawet nie chce pinu! Pojechałem do Orange i tam pani włożyła kartę do jakiegoś urządzenia i powiedziała, że karta jest uszkodzona. Wydali mi drugą i z drugą dokładnie to samo! Przez chwile pomyślałem, że może jednak ta Lumia z Plusa ma simlocka... Przeczytałem na forum, że można przyciąć zwykłą kartę sim do takiej małej i też będzie działać. Przyciąłem swoją starą kartę Orange i co? Działa - prosi o pin i wszystko jest ok (oczywiście dzwonić nie mogę bo jest deaktywowana w związku z wydaniem nowej karty). Jutro rano znowu jadę do Orange. Może ktoś miał tak samo? Czemu nowe karty micro sim nfc nie chcą działać na Lumi 920, a stare przycięte nożyczkami działają ?

#609747  autor: Niezgodna7
 24 sty 2013, 23:12
Bo nowa karta nie została aktywowana z / przez Orange..?

Ewidentnie nie wypiję herbatki z administracją Telepolis

#609797  autor: dario321
 25 sty 2013, 09:11
arczunio89 pisze:Czemu nowe karty micro sim nfc nie chcą działać na Lumi 920, a stare przycięte nożyczkami działają ?
zadaj to pytanie w salonie orange :-)
jesli nie korzystasz z platnosci telefonem to wystarczy taka przycieta karta sim :wink:
 #609861  autor: Orange Ekspert
 25 sty 2013, 13:24
arczunio89 pisze:Mam Lumię od Plusa bez simlocka. Pojechałem do salonu Orange, żeby zamienili mi moją zwykłą kartę sim na micro sim. Po włożeniu do Lumii mam komunikat "zła karta" nawet nie chce pinu! Pojechałem do Orange i tam pani włożyła kartę do jakiegoś urządzenia i powiedziała, że karta jest uszkodzona. Wydali mi drugą i z drugą dokładnie to samo! Przez chwile pomyślałem, że może jednak ta Lumia z Plusa ma simlocka... Przeczytałem na forum, że można przyciąć zwykłą kartę sim do takiej małej i też będzie działać. Przyciąłem swoją starą kartę Orange i co? Działa - prosi o pin i wszystko jest ok (oczywiście dzwonić nie mogę bo jest deaktywowana w związku z wydaniem nowej karty). Jutro rano znowu jadę do Orange. Może ktoś miał tak samo? Czemu nowe karty micro sim nfc nie chcą działać na Lumi 920, a stare przycięte nożyczkami działają ?
Witam,

Udało się rozwiązać problem, o którym piszesz? Pamiętaj też ze po wymianie potrzeba trochę czasu, aby karta została aktywowana w systemie.

Pozdrawiam
Tomek
Orange Ekspert

#610017  autor: BigDill
 26 sty 2013, 10:07
Ja byłem wczoraj wymienić kartę na micro właśnie w Orange i od razu działała,więc niekoniecznie musisz czekać.. fakt za wymianę "na życzenie" 25zł musiałem zapłacić..