• Wszystko, co związane z systemami z rodziny Windows
Wszystko, co związane z systemami z rodziny Windows
 #607193  autor: orson_dzi
 11 sty 2013, 18:40
Kilka miesięcy już Windowsa nie używałem, więc powiedzcie mi, czy coś zmieniło się w kwestii filmów. Przykładowo strony typu zalukaj, filmy dodawane do artykułów - YT, vimeo, z egzotycznych rubasket by mnie satysfakcjonował.
Działa to, czy pozostaje mi Android?

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)

#607197  autor: drcox
 11 sty 2013, 18:57
Jeżeli chodzi o filmy osadzone w artykułach - to np. w gazeta.pl na stronie desktopowej wyskoczy ci czarne okienko z informacją o braku wtyczki, natomiast strona mobilna ma link "zobacz na youtube" i to działa. Vimeo ma swoją aplikację. Działa również osadzone w stronie wideo ale w HTML5. Brak obsługi flasha i silverlight.

#607269  autor: orson_dzi
 11 sty 2013, 22:49
Na szczęście przynajmniej drugi must have, czyli aplikacja do radia polskastacja jest. Ciągnie mnie do Windowsa, może coś po taniości wezmę, a filmy jakoś przeżyje.

#607286  autor: drcox
 11 sty 2013, 23:52
Też lubię to radio. A jeszcze bardziej lubię aplikację Nokia Muzyka - perfekcyjne rozwiązanie z miksami muzycznymi i możliwością ich ściągania.

#607334  autor: orson_dzi
 12 sty 2013, 13:29
A skoro już przy tym jesteśmy. Aplikacja na Androida posiada przydatną opcję, która pozwala na włączenie połączenia tylko przez Wi-Fi. Jak sieci nie ma, to radio się wyłącza. Tutaj też jest coś takiego?

Wygląda chyba na to, że jak trafi się na coś okazja, to kupię. Już nie ważne Windows, czy Android. Tanio, minimum 4" i moje ;) .

#607369  autor: drcox
 12 sty 2013, 17:06
Właśnie z Polską Stacją jest ten problem, że aplikacja jest dosyć denna dlatego wolę 100 razy Nokia Muzyka. Nie ma praktycznie żadnych opcji, w dodatku po wygaszeniu ekranu muzyka przestaje grać :P