• Wszystko, co związane z systemami z rodziny Windows
Wszystko, co związane z systemami z rodziny Windows
 #606855  autor: Adams
 09 sty 2013, 22:00
Witam !!

Udało się wykonać aktualizację na system WP 7.8 i niestety nie mogę wgrać aplikacji odpowiedzialnej za towrzenie dzwonków ale rownież tej dotyczącej wysyłania plików bt... czy ktoś pomoże co zrobić ??

Wgrane jest :
RM-803
059N1R9
Black

Ktoś pomoże ?

Obrazek

#606858  autor: drcox
 09 sty 2013, 22:11
Daruj sobie, ta aktualizacja to jedna wielka loteria. Najpierw miałem jakiś szwedzki soft, bo polskiego jeszcze nie było, to wszystko działało. Jak w końcu wypuścili soft pod T-Mobile to pod tym softem nie działa nic - ani bluetooth, ani dzwonki, ani nawet Parking Mania (!!!) która działała na WP7.5 i na szwedzkim WP7.8. Microsoft odwala fuszerkę jak zwykle.

#606860  autor: Adams
 09 sty 2013, 22:15
czyli tak szczerze to zostawić to co mam i czekac na aktualizacje z mojej sieci ?

Obrazek

#606866  autor: drcox
 09 sty 2013, 22:23
Jak ci się chce bawić to możesz wgrać 059N3Z5 - to jest soft z brandem szwedzkiego operatora, trzeba usunąć kilka aplikacji ale działają programy do bluetooth i dzwonków. Albo poszukać na necie o których softach piszą, że działają te rzeczy. Wkurza mnie jak można z prostej rzeczy zrobić taki debilizm jak oni zrobili. Nie wiem co oznacza "aktualizacja z mojej sieci" - są już softy wszystkich prócz Play chyba. Z tym, że ja mam soft "ze swojej sieci" a gówno na nim działa...

#606869  autor: Adams
 09 sty 2013, 22:33
No ale skoro ja wgrałem czysty soft - a nie z Orange to jak bedzie dostepny w Zune to i tak bede mial mozliwosc aktualizacji co ? W tym szwedzkim sofcie jest pl menu ?

Obrazek

#606870  autor: drcox
 09 sty 2013, 22:35
Jeżeli masz czysty soft to Zune jeżeli kiedyś wyjdzie nowszy soft wgra ci też czysty soft - bez brandu. Na serwerach NaviFirm jest już soft z Orange. W szwedzkim sofcie jak w każdym europejskim jest polski język tylko trzeba go zmienić przy samym starcie.

#606871  autor: Adams
 09 sty 2013, 22:36
To co proponujesz ? Wgrac szwedzki ? czy Polski Orange ?

Obrazek

#606872  autor: drcox
 09 sty 2013, 22:40
Tak jak mówię, to jest jedna wielka loteria. Możesz próbować wgrać soft z Orange i liczyć na cud, że te aplikacje będą działać. Ja też nie wiem co mam robić, czy czekać na oficjalną aktualizację bo może wtedy te aplikacje zaczną działać, czy wrócić do sprawdzonej wersji. Jest to paranoją, że na jednym sofcie te programy działają, a na drugim wywala komunikat że aplikacja nie jest dostępna dla telefonu. A przecież te softy się różnią tylko logiem operatora i ewentualnie jakimiś dodatkowymi aplikacjami. Szczególnie wkurzyło mnie, że nagle jakimś cudem niekompatybilna jest Parking Mania, za którą dałem 10zł.

#606874  autor: Adams
 09 sty 2013, 22:42
No ale jest mozliwosc ze jak wgram z brandem na Orange - a wyjdzie owa aktualizacja dla orange to Zune powinno wykryc ze jest jakies niedociągniecie co ? i wyswietlic aktualizacje ;)

Obrazek

#606875  autor: drcox
 09 sty 2013, 22:46
Jeżeli będzie jakaś aktualizacja, to Zune to wykryje. Nie wydaje mi się jednak, że to jest problem z samym systemem. Bo tych aplikacji jeszcze oficjalnie nie ma w Marketplace i może jest wymagane jakieś uzupełnienie kompatybilnych softów, czy coś w tym stylu. Nie wiem jak ten burdel u nich działa.

#606876  autor: Adams
 09 sty 2013, 22:48
To nic poświęcę jeszcze to co wgrałem i wgram ponownie softa z Orange ;) i poczekam az zostanie dodana aktualizacja na Zune i przypuszczam iż zostanie to odblokowane ;)

Skoro aktualizacje dodane zostaly juz dla Szwedów to i Holenderskie softy powinny łapać te apliakcje ;) Bo oni pierwsi dostali te aktualizacje ;)

Obrazek

#606934  autor: Adams
 10 sty 2013, 10:12
Aha no to jeszcze lepiej ;)

No to teraz mozna zostawić to co się ma - i czekać na to co zrobi dalej Nokia ;)

Obrazek