chacuno, wycinarkę kupisz na Allegro, nie są drogie. Możesz również spróbować przyciąć kartę domowymi sposobami. Tu poradnik:
http://www.youtube.com/watch?v=Thyqa0QsE8w
Jeżeli masz numer w PLAY, to wystarczy, że udasz się z kartą SIM i dowodem osobistym do najbliższego punktu. Zarejestrujesz numer na siebie, wymienią Ci standardową SIM na microSIM - obecnie jest to bezpłatne, ale podobno od listopada mają pobierać za to opłaty. Tak słyszałem od pracownika P4. W Orange wymiana to wydatek rzędu 25zł. Nie wiem ile opłata wynosi u pozostałych operatorów i tych wirutalnych.
chacuno pisze: Piszę do was z potwierdzeniem plotek jakie słyszałem, że w tych telefonach nie działa Bluetooth i WiFi, jeśli jeszcze coś nie działa napiszcie. I jak z kartami sim ?
Bluetooth jest zablokowane z powodu praw autorskich. Microsoft zabezpiecza się w ten sposób przed nielegalnym rozpowszechnianiem plików objętymi licencjami.
WiFi działa bardzo dobrze, łączyłem się nieraz u siebie i w publicznych sieciach, żeby odwiedzić sobie maila, albo Marketplace. Skąd te pogłoski o problemach?
Nokia Lumia 610 działa tylko na kartach MicroSIM.
Jakbyś miał więcej pytań o Lumie, pisz do mnie na PW.