Witam.
Mam następujący problem. Po wymianie obudowy i dotyku w omnii przestały mi działać przyciski, a może dokładniej, gdy telefon się włączy to każdy z głównych przycisków (oprócz POWER, który działa zawsze) działa tylko raz. Jeżeli nacisnę na przykład przycisk odbierania połączeń wyskakuje menu Phone i już żaden przycisk nie działa ani razu więcej do czasu kolejnego resetu. Dodatkowo jeżeli nacisnę jakikolwiek przycisk boczny to główne też przestają działać.
Przy przycisku power miga czasami fioletowa lampka do czasu kiedy nacisnę jakiś przycisk. Przy trybie oszczędzania energii nie miga.
Ciekawą rzeczą jest to, że przyciski działają po wyłączeniu ekranu jednorazowym naciśnięciem przycisku POWER czyli przejścia w tryb oszczędzania energii ale oczywiście jednorazowo czyli tylko raz mogę nacisnąć i później przestają do czasu powtórzenia procesu.
Przyciski główne działają przy wybudzaniu. Przyciski głośności powodują pojawienie się menu głośności i działają za każdym razem ale niestety nie powodują zmiany ustawień głośności, pokazuje się tylko panel.
Rom najnowszy ryrzego. Trochę zagmatwałem ale myślę, że zrozumiecie. Zrobiłem HR i wgrałem od nowa ROM, jest to samo.
Gdzie jest przyczyna takiego dziwnego zachowania? Czy gdzieś źle docisnąłem kabelki? Nie wiem po prostu gdzie szukać.
Pozdrawiam.