• Wszystko, co związane z systemami z rodziny Windows
Wszystko, co związane z systemami z rodziny Windows
 #443103  autor: Karolo
 25 lis 2010, 01:46
Witajcie
Kupiłem Samsunga Omnie 2 i jest jedna rzecz, do której nie mogę dojść.

Mianowicie po ustawieniu trybu wibracji ( jeden z trzech dostępnych obok głośnego i braku dźwieku ) telefon nie odtwraza dźwięków.

Mam ustawione wibracje i chce posłuchać radia - radio odbiera a muzyki nie słychać ani na słuchawkach ani na głosniku, mimo dania głośności na maxa, to samo mp3 player i każda inna aplikacja. Próbując odtworzyć film wideo, wyskakuje komunikat, że dźwiek nie bedzie odtwarzany ze względu na wybrany progil.
Oczywiscie na trybie głosnym wszystko działa.... tylko na wibracji nie ma nigdzie dźwieku.

Dodam jeszcze, że na profilu wibracji jest - głośność systemu i głośność dzwonka, regulując którykolwiek zmienia sie tylko siła wibracji na tym telefonie.

Za to na profilu głosnym mozna ustawić głośność dzwonka, jak i aplikacji.

Zauważyłem też, że personalizacjia ustawienień dźwięków dotyczą na sztywno tylko i wyłącznie profilu głośnego. Tak więc już nie wiem jak to zrobić.

W nokii miałem na wibracjach wszędzie dźwięki, radio grało normalnie itd.
Przełączałem na tryb głosny to dzwonek grał, powiadomienie o sms-ie było słyszalne i w ogóle.

A tu w tym na dobrą sprawe, moge spersonalizowac profil głosny do samych wibracji, ale czasem potrzebuje przełaczyc na głosny, bo zostawiam telefon na biurku i pojawia sie zonk.
( wchodzenie do menu i beznadziejne zmienianie wszystkiego )

Dodatkowo chciałbym spytac jak wyłaczyć dzwięk, ktory wydaje telefon w momencie rozpoczęcia i zakonczenia nagrywania filmu wideo - irytuje mnie to bardzo.

Jakieś rady?

Z góry dzięki za pomoc.