• Wszystko, co związane z systemami z rodziny Windows
Wszystko, co związane z systemami z rodziny Windows
 #416986  autor: Vieslav
 14 lip 2010, 18:23
Widziałem na symbiana program, w którym można sobie ustawić blokowanie połączeń i dodatkowo dodać komunikat, który będzie odtwarzany dzwoniącemu z zablokowanego numeru. Aktualnie do blokowania połączeń anonimowych używam call firewalla, ale nie ma on takiej opcji a chciałbym, aby dzwoniący słyszał, dlaczego rozmowa jest odrzucana. Czy istnieje program na WM 6.0 o podobnej funkcjonalności jak te na symbiana?

#416992  autor: kerim36
 14 lip 2010, 18:37
byl takowy, kiedys uzywalem, ale nazwy juz nie pamietam.

ogolnie byl to program a'la blacklist, ale z funkcja poczty glosowej. Nagrywales komunikat, ustawiales go dla osob np z nr zastrzezonego i co najwaniejsze w opcjach byl zaznaczony brak mozliwosci pozostawienia wiadomosci.

sproboj zatem w google wpisac: black list voice mail lub co s tym stylu

Mapy do fabrycznych nawigacji Opel / Citroen / Peugeot / Renault / Fiat i inne
Pogotowie komputerowe / aktualizacja map GPS
http://www.klos.net.pl

#417090  autor: Jaca
 15 lip 2010, 10:09
Możesz wypróbować CallBlock Basic Edition KLIK , lub Mobiion MagiCall .

#417182  autor: Vieslav
 15 lip 2010, 18:02
Jaca, żaden z tych dwóch nie ma opcji powiadamiania komunikatem, dlaczego połączenie zostało odrzucone.

#417649  autor: Boss
 17 lip 2010, 23:54
Nie spotkałem się z takim czymś na WM. Ale programy które to po odrzuceniu połączenia wysyłają sms to i owszem. Oczywiście nie tyczy się to numerów zastrzeżonych.

AKCESORIA SAMOCHODOWE - http://www.alfa-car.na.allegro.pl

#418189  autor: Dudi00
 20 lip 2010, 16:54
A ja spotkałem się z takim co ma Blacklist na określone numery. Dokładnie nazwy nie pamiętam bo to jakiś czas temu było.
Callfire/ callfirewall

Coś w ten deseń. :-D

#418917  autor: Vieslav
 24 lip 2010, 14:19
W tej chwili używam callfirewalla i rzeczywiście, ma blokade na określone numery z opcją wysłania smsa pod zablokowany numer, ale ja nie tego potrzebuje. Szukam programu, który podczas odrzucenia połączenia będzie odtwarzał komunikat. Tak jakby odebrał rozmowę, odtworzył komunikat i rozłączył.