• Wszystko, co związane z systemami z rodziny Windows
Wszystko, co związane z systemami z rodziny Windows
 #346416  autor: totiska
 13 lip 2009, 22:50
Prosze sie nie smiac ;) ale wydawalo mi sie ze jak mam na swoim fonie WM to nie bedzie problemu z odtworzeniem jakiegos filmu ktorego sobie najzyczajniej na swiecie przeniose na karte - a tu zonk :/ Przerzucilam godzinny filmik w avi - nic. Gdzie moze tkwic problem. /Poza moim tokiem rozumowania ;) moze tak ma byc i juz ;)./
Ostatnio zmieniony 14 lip 2009, 07:46 przez totiska, łącznie zmieniany 1 raz.

Totiska

#346455  autor: vinc
 14 lip 2009, 07:49
Zainstaluj odtwarzacz, który wspiera divx i xivid :) takie jak np. Core Player lub TCPMP. Standardowo WM posiada takiej możliwości chyba, że producent sprzętu dołączył do oprogramowania.

Obrazek

#346578  autor: Forest
 14 lip 2009, 18:41
Tak w ogóle to postaraj się konwertować filmy wideo do formatu pliku MP4. WM najlepiej wspiera ten format. Na XDA-Developers został napisany nawet program specjalnie pod Touch HD (HTC Touch HD Video Converter), który konwertuje filmy do rozdzielczości 800x480 pikseli, ustawia nominalną wartość bitrate na poziomie 750kbps i audio 128kbps, przy tych wartościach najlepiej się ogląda bo obraz się nie przycina i jest mega ostry. Poprostu oglądanie filmów na HD jest fajne :)
Co do programu to ja używam najczęściej oryginalnego Windows Media Playera, ale podany przez mojego przedmówce program TCPMP jest również bardzo dobry, jeśli nie najlepszy. CorePlayera na WM nie polecam. Ciężko mu idzie odtwarzanie filmów, przynajmniej MP4. W wersji na Symbiana jakoś został lepiej zrobiony ten program. Ja osobiście mam go zainstalowanego, ale nie do filmów lecz do odtwarzania muzycznych plików bez kompresji, czyli flac ;) Pozdrawiam,

HTC U12+ Black + Goodram 64GB USH-I U3 95/90MB

#361784  autor: rajtur
 25 wrz 2009, 21:12
Czyli jakie najlepsze są programy do odtwarzania filmów na Touch Hd, żeby nie konwertować?

#362326  autor: vinc
 28 wrz 2009, 23:06
rajtur pisze:Czyli jakie najlepsze są programy do odtwarzania filmów na Touch Hd, żeby nie konwertować?
To nie zależy od programów, ale od możliwości sprzętu ;)

Obrazek