• Wszystko, co związane z systemami z rodziny Windows
Wszystko, co związane z systemami z rodziny Windows
 #305210  autor: paok
 21 gru 2008, 12:33
Witam mam pytanie czy da się zrobić hard reset za pomocą komputera lub inaczej niż za pomocą windowsa mobile? Wgrałem dziś na telefon program penreader i po wyłączeniu i włączeniu telefonu ekran nie reaguje na dotyk, i praktycznie nic nie mogę zrobić ponieważ mam założone hasło na telefon i nie mam jak go wpisać :/
Proszę o pomoc.

vinc: Zanim założysz temat przeczytaj Zasady tytułowania tematów
Ostatnio zmieniony 21 gru 2008, 14:37 przez paok, łącznie zmieniany 1 raz.

#305245  autor: vinc
 21 gru 2008, 14:36
Wgraj od nowa ROM. Powinno pomóc ;)

Obrazek

#305282  autor: paok
 21 gru 2008, 18:21
Właśnie chciałbym tego uniknąć. Nie ma jakiegoś programu którym za pośrednictwem komputera mógł usunąć hasło albo zrobić hard reset? Po i wyłączyłem wskaźnik myszy i założyłem hasło nie potrzebnie. Ewentualnie czy można wpisywać tekst za pośrednictwem komputera albo czy istnieją klawiatury pod usb do telefonów? I czy jeżeli zainstaluje od nowa system to czy nie strace gwarancji bo wiem że poprzedni telefon dałem na gwarancje i miał wady fabryczne i nie przyjęli mi go ze względu na nie oryginalne oprogramowanie na nim :/

#305387  autor: vinc
 22 gru 2008, 09:59
paok pisze:czy jeżeli zainstaluje od nowa system to czy nie strace gwarancji bo wiem że poprzedni telefon dałem na gwarancje i miał wady fabryczne i nie przyjęli mi go ze względu na nie oryginalne oprogramowanie na nim
To wgraj ROM oryginalny, czyli taki jaki zakupiłeś z urządzeniem. Według mnie to jedyna możliwość.
paok pisze:czy istnieją klawiatury pod usb do telefonów?
Istnieją, ale m650 nie ma hosta USB więc nie podłączysz klawiatury USB.

Obrazek

#305421  autor: vonski
 22 gru 2008, 12:04
Możesz spróbować któregoś z programów do zdalnej obsługi PPC z poziomu peceta: My Mobiler lub Pocket Controller.
A Hard Reset można wywołać również przez kombinację klawiszy, ale nie wiem jaką w przypadku Artemisa. Ale to powinno być w instrukcji.

#305512  autor: piotrz
 22 gru 2008, 19:22
lewy i prawy softkej, trzymając je wciśnij reset (trzymaj nadal softkeye) i gdy się pojawi wiadomość na ekranie potwierdź hard reset.