• Wszystko, co związane z systemami z rodziny Windows
Wszystko, co związane z systemami z rodziny Windows
 #302455  autor: askman
 08 gru 2008, 14:19
witam zakładam tego posta bo chce kupić ten tel na A. ale moi znajomi którzy mają ten tel w sieci era nie maja wifi a kolega który ma w sieci orange ma wifi sprawdzałem różnią się tylko wersja softu. poszedłem do sklepu € i tam koleś mi powiedział, że nie wie i niema możliwości sprawdzenia bo na sklepie nie ma łącza wifi ale w opcjach było wifi.
moje pytanie polega na tym czy ten tel ma naprawdę wifi czy nie bo wydaje mi się, że moduł wifi to jest mały chip(nie wiem nigdy tego nie widziałem)bo niema problemu mogę sobie wgrać najnowszą wersje softa. drugie pytanie jakie mi się nasuwa na myśl jak korzystam z programu do wgrywania softa modyfikacji w tel (nie wiem jakie to są programy) ale czy jak wgrywam nowego softa lub coś modyfikuję to mogę usunąć nakładkę operatorska czy wogule niema możliwości pozbycia się nakładki operatorskiej ?? dzięki za wszystkie odp

Od moda: pamiętaj by tematy zakładac w ten sposób. Poprawiłem.
Ostatnio zmieniony 13 gru 2008, 00:08 przez askman, łącznie zmieniany 1 raz.

#302528  autor: Natalinka
 08 gru 2008, 19:54
MDA Compact III w odróżnieniu od spv m650, nie posiada fizycznie modułu wifi
ale czy jak wgrywam nowego softa lub coś modyfikuję to mogę usunąć nakładkę operatorska czy wogule niema możliwości pozbycia się nakładki operatorskiej ??
Jest możliwość wgrania czystego softu do urządzenia.
Ostatnio zmieniony 08 gru 2008, 20:54 przez Natalinka, łącznie zmieniany 1 raz.

#302540  autor: askman
 08 gru 2008, 20:50
ja się pytam o wifi a nie gps. gps mnie nie interesuje bo wiem że ma

#303395  autor: piotrz
 13 gru 2008, 00:18
masz wiele romów, dzięki którym możesz usunąć nakładkę operatora. Oczywiście wgranie oznacza utratę gwarancji ;)

Wifi niestety CIII nie posiada hardwarowo, nic nie zmienisz wgrywając inny rom, czy radio.

#303457  autor: askman
 13 gru 2008, 14:12
czy spv m650 ma wifi ??

#303460  autor: piotrz
 13 gru 2008, 14:29
ma.

#303473  autor: askman
 13 gru 2008, 15:42
czy jak wgram windows 6,1 to zniknie mi operatorskie oprogramowanie? jakie różnice ale w szybkości procka w hardare są między HTCTouch Cruise a spv m650 ?dzięki piotrz za pomoc

#303475  autor: vinc
 13 gru 2008, 15:53
askman pisze:czy jak wgram windows 6,1 to zniknie mi operatorskie oprogramowanie?
Jak wgrasz nowy ROM to już nie będziesz miał szmelcu od opa. Tylko pamiętaj by nie wgrywać ROM'u brandowanego ;)
askman pisze:jakie różnice ale w szybkości procka w hardare są między HTCTouch Cruise a spv m650 ?
W Touch Cruise masz lepszy procek i więcej RAM'u wobec tego jest dużo szybszy i ma większe możliwości od m650. Różnice widać gołym okiem, ale jeśli chodzi o szybkość działania dużo do tego też ma ROM jaki jest zainstalowany na urządzeniu.

Obrazek