Mam Omnie od września. Telefon jest nawet ok. Bateria trzyma przyzwoicie jak na tej klasy telefon. Mam jednak zastrzeżenia co do jego wykonania – tylna klapka zaczęła trzeszczeć. Na początku takiego nie było.
Co do ekranu to zdarza mu się tak jakby przywiesić i nie reagować na dotyk. Jest to czasami wkurzające jeśli chcemy zrobić coś bardzo szybko i akurat przydarzy się ten zwis. Telefon, jak to każdy oparty na WM, wyświetla tylko 65tys kolorów. To mało jak na te czasy. Bardzo fajna jest opcja myszki, pozwala ona całkowicie zrezygnować z rysika. Małe elementy obsługujemy myszką, reszta palcem.
Co do samego systemu to musze przyznać że działa dość stabilnie (zawiesił mi się jak na razie tylko raz), jeśli nie naotwieramy zbyt wiele programów pamięciożernych to telefon chodzi sprawnie i szybko.
Co do obsługi przeglądarki to trzeba przyznać że przeglądanie Internetu nie należy do najprzyjemniejszych. Czasami wręcz irytuje.
Co do skypa nigdy nie używałem więc nic na ten temat nie powiem.
Co do pisania SMSów, po włączeniu klawiatury qwerty i obróceniu telefonu na bok, pisze się bardzo szybko i przyjemnie.
Co do rozmów to dźwięk nie jest rewelacyjny. Słychać szumy i trzeszczenie. Lepiej sprawa się ma gdy rozmawiamy przez słuchawki bluetooth lub te dołączone w zestawie. Telefon dzwoni jeszcze przez kilka sekund nawet jeśli połączenie zostało już zakończone – denerwuje bo czasami się odbiera a tu cisza.
Jak na telefon, posiada on dość przyzwoitej jakości aparat.
Jakość mp3 zależy tylko i wyłącznie od słuchawek jakich używamy, te dołączone w standardzie są bardzo dobrej jakości.
Aha, wyświetlacz sprawuje się bez najmniejszych problemów w temperaturze -2 stopnie i padającym śniegu.
Jakby coś to proszę zadawać konkretniejsze pytania a postaram się odpowiedzieć
Ogólnie jestem jak na razie zadowolony z tego telefonu.