• Wszystko, co związane z systemami z rodziny Windows
Wszystko, co związane z systemami z rodziny Windows
 #288705  autor: jamesisko
 16 wrz 2008, 23:15
Witam,
szlag mnie trafia, orange nic nie radzi tylko do samsunga odsyla, ten znow nie odpowiada.. moze ktoś z Was będzie wiedział co jest nie tak...

Telefon generalnie śmiga aż miło.. do czasu gdy znadję się w zasiegu 3G.. pojawia się ta ikonka i zaczynają się same problemy.

Będąc w zasięgu 3G:

- nie mogę dzwonić, nikt do mnie sie nie może dodzwoic (poza zasięgiem). Ja gdy zaczynam gdzonić.. to jest tylko napis wybieranie numeru... chwila i rozłacza.. tak jakby nie było zasięgu, mimo ze telefon pokazuje ze jestem w zasięgu

- nie moge sprawdzic poczty, uzywac przegladarki.. bo przy wywołaniu czegokolwiek od razu probuje laczyc z GPRS i nie laczy ;/

Co jest nie tak...? Jak ustawić by sieć nie uzywala 3G tylko GSM ?
Za cholerke nie moge tego ustalic w tym telefonie. w k800i było to proste.. albo tylko gsm lub i gsm razem z 3g.. jesli bylo dostepne.

Poradzi mi ktoś co z tym zrobić? Z góry wielkie dzieki.
Ostatnio zmieniony 17 wrz 2008, 00:17 przez jamesisko, łącznie zmieniany 1 raz.

#288733  autor: wtd
 17 wrz 2008, 11:04
Spróbuj: Start/Ustawienia/Telefon/Pasmo/przełącz na GSM

#288804  autor: jamesisko
 17 wrz 2008, 18:31
Chętnie bardzo ale w ustawieniach telefonu mam tylko zakładki:

Telefon, Usługi, sieć, poł. wideo, usługi poł. wideo i więcej.

W zakładce więcej mam automatycznie, GSM 900/1800, GSM 1900 oraz WCDMA ...

WCDMA (za wiki)

CDMA (Wideband Code Division Multiple Access) - technologia związana z dostępem do sieci radiowej stosowana w sieciach komórkowych budowanych w standardzie UMTS. Umożliwia osiągniecie przepływności danych na poziomie zdefiniowanym przez Międzynarodowy Związek Telekomunikacyjny dla systemów 3G: 384 kbit/s dla poruszającego się użytkownika i 2 Mb/s dla nieruchomego terminala znajdującego się w zasięgu małych tzw. mikro-komórek definiowanych w biurach, salach konferencyjnych, itp. Dodatkowo transfer danych może być usprawniony dzięki wdrożeniu technologii HSPA, która zazwyczaj opiera się na interfejsie WCDMA.

to chyba bedzie to tylko orange to jest GSM 900/1800 chyba.. tak ustawiam.

Oby pomogło bo sie ukur... w domu jest ok, bo nie mam 3G, jutro potestuje na zewnątrz ;)

Ale powinno pomóc - tak czy inaczej -dzieki wielkie

#288808  autor: wtd
 17 wrz 2008, 19:28
jamesisko pisze:W zakładce więcej mam automatycznie, GSM 900/1800, GSM 1900 oraz WCDMA
Dobrze wybrałeś, gsm900/1800, teraz już nie powinien syukc nadajników 3G a co za tym idzie bateria będzie dłuzej trzymać.

#288826  autor: jamesisko
 17 wrz 2008, 21:40
^^ az sie wybrałem pod nadajnik ^^
nie ma 3G ^^ super dzięki bardzo.

co do baterii, to sam nie wiem. Facet w sklepie mi mówi że są dwie bo pada w połowie dnia po intensywnym używaniu. Cóż, jestem na etapie formatowania baterii i prawie że dwie doby katuje wszystkim: wifi, bluetouch (czy cos takiego), ekran włączony i dopiero padła, druga też nie miała ochoty to zaintalowałem automape i gps wykończył b. szybko ^^ ale to raczej jest norma bo w palmtopie mam to samo.. tak chodzi ok, ale jak tylko gps'a włącze to pada szybko.

#288829  autor: yagi
 17 wrz 2008, 21:48
jamesisko pisze:Facet w sklepie mi mówi że są dwie bo pada w połowie dnia po intensywnym używaniu.
Bzdury gadal ;) Po pol dnia to prawie non stop polaczenie z netem, sporo rozmow i filmy, GPS lub cos innego max pradozernego ;)

Obrazek

:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)

#288832  autor: jamesisko
 17 wrz 2008, 21:56
Generalnie bardzo happy jestem z tego phona.
szukalem czegoś co ma ekran dotykowy i klawisze. querty pasi jeszcze bardziej. chodzi o to ze czesto w terenie cos musze zapisać, dlugopisu nie zawsze pod reką.. w karteczkach tone, gubiły się. same problemy. Do tego office. Phone dla ludzi aktywnie żyjących, załatwiających bardzo duzo rzeczy w terenie, organizujących różne rzeczy.
Jeszcze tylko musze jakiś futerał do niego co by po kieszeniach nie nosic. teraz to jest jeszcze ok, zima idzie.. kieszeni na sobie mam troche, gorzej latem ^^ ale to na wiosne bede szukal czegos., ech wlasnie poczte otwieram.. przyszla karta 8GB micro SDHC - ludzie pisza ze te karty obsluguje.. zaraz sprawdze ;)

[ Dodano: 2008-09-17, 22:09 ]
^^ karta 8 GB SDHC dziala