PingNoMore pisze:Tak samo w przypadku i900, jeżeli intrfejs nie jest najwyższych lotów to pozostała specyfikacja telefony w pełni to wynagradza.
Ech... jak będziesz naciskał po 6 razy to samo żeby trafić, jak będziesz zastanawiał się czy ekran "poczuł", że go dotknąłeś i jak przyjdzie Ci kiedyś myśl "a może mocniej nacisnę" albo "a może nacisnę paznokciem", to pamiętaj, że specyfikacja wszystko wynagradza. Windows Mobile nie jest wygodnym systemem w roli czegoś co zarządza telefonem. Nieporównywalnie wygodniejszy jest iPhone, choć i tak do pięt nie dorasta Symbianowi gdy chodzi o szybkie akcje.
WM to jak dla mnie jedynie frustracja, a już trochę zabawy z nim miałem i nie, że coś tam nie wychodziło... to było cały czas za wolne, nawet gdy bawiłem się jednym z najszybszych pocketem - Asusem P750... chyba i tak jedynym rozsądnym. Ten sam niby sprzęt mają GSmarty - czyli nowinki od Gigabajta, ale są już o 2/3 wolniejsze w multimediach i reakcji menu... WM nawet gdy ma się dwie identyczne specki obok siebie różnie potrafi działać i da się go totalnie spartolić programowo zawsze i wszędzie.
WM był tylko pod tym względem sympatyczny, że można było w nim dużo kombinować, a sieć pękała w szwach od ogromu "wiedzy tajemnej".
Bez wątpienia Omnia zapowiada się na najbardziej interesujący telefon z WM na rynku. Popularności nie zyskał błyskotliwy LG KS20, nie zyskał potężny Samsung i780, nie udało się Asusowi P750... złapie ją Omnia - bo wygląda jak iPhone