• Wszystko, co związane z systemami z rodziny Windows
Wszystko, co związane z systemami z rodziny Windows
 #275375  autor: nexusm
 07 lip 2008, 12:52
Telefon jest kupiony bez sim-locka i używany w EraGSM. Wszystko śmiga pięknie z jednym wyjątkiem ...
jakiekolwiek połączenia głosowe mogą być wykonywane tylko i wyłącznie z poziomu Kontakty - Wybierz Kontakt - Wybierz Numer.
każde inne połączenie (np. wybrane z klawiatury albo historii połączeń) jest natychmiast automatycznie rozłączane. :shock:
Dla wyjaśnienia: nie mam żadnej blokady połączeń (sieciowej) ani żadnego specjalnego programiku do blokowania wykonywania połączeń - zwykły Windows z nakładką HTC.
Czy ktoś ma jakiś pomysł ??? :cry:
Ostatnio zmieniony 07 lip 2008, 13:11 przez nexusm, łącznie zmieniany 1 raz.

#276028  autor: DejwiD
 09 lip 2008, 20:29
tak, zwie się hard reset :) błędy WM pojawiają się różne, a lekarstwo jest tylko jedno :)))

ja np. miałem tak, że zablokował mi się budzik na godzinę 6 rano i przez tydzień dzwonił, mimo, że go odhaczyłem.. teraz nie działa wcale :D ale zbyt leniwy jestem..

#276053  autor: yagi
 09 lip 2008, 22:21
Ja znowu mialem taki problem ze swierzo odlaczone urzadzonko od ladowarki po restarcie nie chcialo sie uruchomic z powodu pustej baterii! Nie dzialal tez dotykowy ekran... Pomoglo wyjecie baterii... I to najczesciej pomaga ;)

Prawda mistrzow Zen: Windows Mobile uczy cierpliwosci :lol:

Obrazek

:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)
 #276522  autor: mkforever1
 11 lip 2008, 15:47
nexusm pisze:Telefon jest kupiony bez sim-locka i używany w EraGSM. Wszystko śmiga pięknie z jednym wyjątkiem ...
jakiekolwiek połączenia głosowe mogą być wykonywane tylko i wyłącznie z poziomu Kontakty - Wybierz Kontakt - Wybierz Numer.
każde inne połączenie (np. wybrane z klawiatury albo historii połączeń) jest natychmiast automatycznie rozłączane. :shock:
Dla wyjaśnienia: nie mam żadnej blokady połączeń (sieciowej) ani żadnego specjalnego programiku do blokowania wykonywania połączeń - zwykły Windows z nakładką HTC.
Czy ktoś ma jakiś pomysł ??? :cry:
W Twoim przypadku to na 99% wina softu, hard reset tak jak napisali poprzednicy powinien rozwiązać problem. Ja w swoim kaiserze miałem podobną sytuację tyle że nie mogłem wykonywać jakichkolwiek połączeń w sieciach 3G (w paśmie GSM wszystko działało ok). Hard reset, a nawet wgranie nowego rom'u nie pomogło. Wina leżała po stronie wadliwej płyty głównej zamontowanej od nowości w kaiserze.

Pozdrawiam,