• Wszystko, co związane z systemami z rodziny Windows
Wszystko, co związane z systemami z rodziny Windows
 #244488  autor: robertd83
 07 sty 2008, 19:00
Mam pewien problem z telefonem a mianowicie oddaje już go drugi raz na gwarancje z ta samą usterką ... , zacznę od tego ze posiadam SPV M3000 , od czasu jak przyszły temperatury zbliżone do 0 , to zaczęły sie dziać różne cuda z wyświetlaczem a mianowicie, w momencie zmian temperatur np jak wchodziło do pomieszczenia to działy sie różne krzaczki takie jak widać na fotce ... , oczywiście jak odebrałem tel z gwarancji to pani powiedziała mi ze był wgrany nowy soft :] ... , ale to byłą oczywiście ściema bo wg mnie była to odpowiedz standardowa wiem jak u nas sie w serwisie komputerowym odpowiada :)
Po dwóch tygodnia bo był okres świąteczny oddałem im znowu telefonik , ale tym razem ze zdjęciami jak wygląda wad, myślę ze i teraz też nie naprawią.

A moje pytanie brzmi ile razy trzeba oddać telefon , żeby wymienili na nowy??I ile razy moga naprawiać taką samą usterkę??

Z góry dziękuje za wszelkie informację
Obrazek
Ostatnio zmieniony 07 sty 2008, 19:39 przez robertd83, łącznie zmieniany 1 raz.

#244678  autor: Blackcall
 08 sty 2008, 19:08
Jeśli się nie mylę to za trzecim razem, gdy telefon był wysyłany z tą samą usterką przysługuje wymiana na nowy aparat. Ale dobrze nie pamiętam w salonie Orange na pewno ci powiedzą.

#244727  autor: Jacoos
 08 sty 2008, 23:32
Mam identyczny problem z moim M3000. Jedyna różnica jest taka, że u mnie błędy w wyświetlanym obrazie najczęściej uwidaczniają się podczas używania telefonu w temperaturze pokojowej. Odnoszę też wrażenie (nie wiem na ile słuszne), że to niepożądane zjawisko jest zwykle wywoływane poprzez dotknięcie ekranu. Pomaga kilkakrotne wyłączenie i włączenie wyświetlacza przyciskiem w górnej części obudowy (na wyłączonym ekranie zostają wówczas charakterystyczne ciemne linie, które powoli zanikają). Wszystko to zaczęło się jakieś dwa tygodnie temu, przywróciłem telefon do ustawień fabrycznych i nie pomogło. Najgorsze, że gwarancja kończy mi się za dosłownie kilkanaście dni i w salonie pewnie pomyślą, że chcę od nich wyłudzić nowy telefon :(

#244753  autor: robertd83
 09 sty 2008, 07:31
Jacoos pisze:Mam identyczny problem z moim M3000. Jedyna różnica jest taka, że u mnie błędy w wyświetlanym obrazie najczęściej uwidaczniają się podczas używania telefonu w temperaturze pokojowej. Odnoszę też wrażenie (nie wiem na ile słuszne), że to niepożądane zjawisko jest zwykle wywoływane poprzez dotknięcie ekranu. Pomaga kilkakrotne wyłączenie i włączenie wyświetlacza przyciskiem w górnej części obudowy (na wyłączonym ekranie zostają wówczas charakterystyczne ciemne linie, które powoli zanikają). Wszystko to zaczęło się jakieś dwa tygodnie temu, przywróciłem telefon do ustawień fabrycznych i nie pomogło. Najgorsze, że gwarancja kończy mi się za dosłownie kilkanaście dni i w salonie pewnie pomyślą, że chcę od nich wyłudzić nowy telefon :(
dokladnie tak jak piszesz , u mnie tez pomaga uzycie przycisku do wlaczania telefonu i po kilku nacisnieciach problem znika , a drugi patent :) ktory dziala , to rozlozenie klawiatury i kozystanie w pozycji poziomej , no ale to dzialalo kiedys :P teraz juz nie dziala ... no zobaczymy co mi tym raze powiedza po naprawie .. , moze bedzie zgonione na baterie??:)

A tak wogole to jaki jest okres gwarancji na m3000??Bo ja w zasadzie zadnej gwarancji nie mam , tylko fakture zakupu i nie zabardzo tam cos jest napisane odnosnie gwarancji

#244822  autor: Jacoos
 09 sty 2008, 16:41
robertd83 pisze: dokladnie tak jak piszesz , u mnie tez pomaga uzycie przycisku do wlaczania telefonu i po kilku nacisnieciach problem znika , a drugi patent ktory dziala , to rozlozenie klawiatury i kozystanie w pozycji poziomej , no ale to dzialalo kiedys teraz juz nie dziala ... no zobaczymy co mi tym raze powiedza po naprawie .. , moze bedzie zgonione na baterie??:)

A tak wogole to jaki jest okres gwarancji na m3000??Bo ja w zasadzie zadnej gwarancji nie mam , tylko fakture zakupu i nie zabardzo tam cos jest napisane odnosnie gwarancji
Kurcze, może bateria rzeczywiście jest winowajcą w tym przypadku. Wkrótce minie dwa lata jak używam ten telefon i przez ten czas miała prawo się trochę zużyć ;-)
O ile dobrze pamiętam ja również nie otrzymałem żadnej papierowej gwarancji na ten telefon. Zapytany o nią sprzedawca odpowiedział mi wtedy, że w razie wystąpienia jakiejś usterki powinienem skorzystać ze standardowej procedury reklamacyjnej czyli niezgodności towaru z umową. Szczegóły znajdziesz na stronie:
http://www.ekonsument.pl/articles-show-150.php

Powodzenia :)