• Wszystko, co związane z systemami z rodziny Windows
Wszystko, co związane z systemami z rodziny Windows
 #232035  autor: plonus
 08 lis 2007, 15:21
Witajcie, jest to mój pierwszy temat więc...
ponownie witam Wszystkich.
Temat Asusa P526 można powiedzieć jest rozpoczęty na głównej stronie telepolis.
Ja mam pare pytań do tych co używają ten telefon na co dzień i nie tylko.
Moje pytania to:
1.Jak ten telefon sprawuje się w praktyce - tzn. czy procek nie jest za słaby, czy zwalnia przy otwieraniu programów, czy gubi sygnał GPS?
2.Czy przy wgraniu Automapy (ver.najnowsza) na kartę 2GB będzie dobrze działać?
3.Czy można w jakiś sposób wgrać słownik T9 i używać go pisząc sms'y jak na tradycyjnej komórze?
4.Podobno nie ma Wi-Fi, chodź na jakieś angielskiej stronie przeczytałem że Asus P526 w jakieś tam wersji wypuszczony został z Wi-Fi. Jeżeli rzeczywiście nie ma Wi-Fi to czy można wsadzić do niego Wi-Fi na karcie SD - widziałem taką na ebay za około 80złSIDO
5. To pytanie wiążę się z poprzednim jeżeli mogę wsadzić karte Wi-Fi to czy starczy pamięci wew. do przeglądania stron, drobnej poczty, GG? Lub też czy są takie rozdzielacze, że podłączam dwie karty SD (jedna z pamięcią2GB a druga z Wi-Fi) lub takie które przez te usb co ma telefon podłączamy adaptor na dwie karty SD? Nie wiem czy wyraziłem się jasno:)
6.Czy jeżeli mielibyście możliwość kupić ten phon za około 1100zł z (tel., ładowarka, łapa do samochodu, karta 2GB, AutoMapa) czy gra jest warta świeczki?
7.Jaki phon uważalibyście za konkurencyjny cenowo/technicznie i dlaczego?
8.Kiedy pojawi się Asus P750 - czy ktoś go juz próbował - jaka będzie jego cena?
Rozpisałem się... ale to chyba dlatego, że pierwszy raz
Pozdrawiam

#232039  autor: adrianet
 08 lis 2007, 15:47
mozesz kupic TyTNa. najwygodnijesze smsy na swiecie. sam mam wizarda:) a co wifi... wiem ze na CF sa karty z wifi i pamiecią naraz. moze na SDIO tez takie cos?

#232041  autor: ziomel
 08 lis 2007, 15:49
polecam forum pdaclub.pl tam dowiesz sie wszystkiego a z podstawowych rzeczy
1.to procek jak sie nie myle mozna podkrecic do okolo 260mhz na zwyklym powinno wszystko pojsc jednak kilka aplikacji otwartych na raz moze spowolnic dzialanie
2.po wgraniu AM a karte dzialanie sie nie spowolni
3. Mysle ze jest wgrany korzystam z mda compact3 i nie ma z tym problemu
4.raczej NIe podlaczysz do tego modelu karty wifi na sdio..a nawet jesli znajdziesz to zakup moze okazac sie nie oplacalny ze wzgledu na typ kart microsd
5.raczej nie ma takiego urzadzenia
6.na pewno warto jesli nie zalezy Ci na wifi ew popatrz jeszcze na p525 lub artemis albo tytn plus modul gps...napisz do jakiej kwoty mozesz wydac

#232043  autor: plonus
 08 lis 2007, 15:57
mogę wydać do 1100zł
Ten właśnie za tyle mam propozycję!
Dopiero raczkuje w temacie PDA więc patrzę na różne rozwiązania, ale nie chce mieć kobyły stąd ten model mi się podoba
ZAstanawiam się czy mozna hdzieś kupić O2 XDA Atom Life i oczywiście za ile, oprogramowanie zawsze można dokupić ;) ale nie wiem jak sie mają ogólnie te sprzęty z kompatybilnością polskiego języka, sieci itp...
Asus akurat ten model jest na Polskim rynku.

#232046  autor: ziomel
 08 lis 2007, 16:46
jesli pasuje Ci simlock na ere albo orange to polecam odpowienio mda compact3{wersja bez wifi} lub spv m650 z wifi i lockiem orange...mysle ze warto a da sie wylicytowac pelen komplet za 1100