Qtek to marka pod któą HTC operowało kiedyś, podobnie jak MDA/SPV i inne tego typu wynalazki. Sprzedaż mówi sama za siebie, jakby nie była dobra to by nie miała ponad 50% rynku WM pro i ~30% (albo 40, nie pamiętam) WM standard. Osobiście bawiłem się przez krótką chwilę prawie każdym modelem z najnowszej gamy i muszę powiedzieć że praktycznie każdy sprawił na mnie dobre wrażenie. Zastrzeżenia mam tylko dwa: 1. Nie wierzę żę koszty produkcji smartphone'a na WM są tak diametralnie wyższe niż na symbianie, więc mogliby trochę zjechać z cenami drugi minus to pewne braki w ofercie modelowej. Jak chcesz mieć WM pro to jest sporo do wyboru, ale jak chcesz mieć klawiaturę qwerty to w zasadzie z nowszych modeli zostaje tylko TyTn II który jest drogi i duży, więć stwierdzasz że dobrze jakby chociaż miał numeryczną, w tym wypadku jest co prawda Touch Dual, ale nie wiedzieć czemu w stosunku do wyjściowego modelu oprócz tego żę zmniejszyli ekran o 0,2" (można to tłumaczyć koniecznością wepchnięcia slidera gdzieś) to usunęli WIFI. Jak dla mnie to idealny byłby model Touch Dual z wifi bądź coś w stylu samsunga F490 tylko z WM (chodzi mi o wymiary i qwerty), ale niestety nic takiego nie ma w ofercie. Albo Touch bez klawy, albo Touch Dual bez wifi, albo TyTn II który ma wszystko ale jest kosmicznie drogi i przeogromny.