A na czym to bezpieczeństwo ma polegać? Telefon z Windowsem nie pozwoli mi wejść na jakąś stronę lub nie da zainstalować określonej aplikacji ze Sklepu? Jeżeli ktoś jest umiarkowanie rozgarnięty to wszystko zainfekuje. Ja na Androidzie, na Windows 7, XP i 8.1 nie mam żadnego syfu. Korzystam z usług bankowych i innych i nikt mi nie wszedł na konto, telefon sam nie wysyłał smsów premium... Stabilność działania przemilczę

Co do aplikacji to w Sklepie Windows pojawia się także coraz więcej śmieci. Jakieś latarki, klony gier i inne nic nie wnoszące programiki. Póki co nadal czekam na sensowne programy takie jak w Google Play, a w Windows Store ani widu ani słychu. A te 99,9% to skąd wziąłeś?
A dlaczego WP jest bezpieczny i nie ma na niego syfu? Bo jest tak niszowy, że nikomu się nie opłaca pisać wirusów na tę platformę. Gdyby udziały w rynku były odwrotne i to WP miałby 80%, a Android 3% to który system byłby stawiany za wzór bezpieczeństwa?
[ Dodano: 3 Wrzesień 2014, 08:49 ]
KA, zasięg według kresek jest bardzo dobry. Chyba mam gdzieś blisko mieszkania BTS. Aczkolwiek u rodziców było jeszcze lepiej

Ogólnie jak pisałem system nie jest zły. Ale mi zwyczajnie nie pasuje. Po prostu "to nie to" i wolę Androida. Ale to nie jest niechęć tylko, w pewnym stopniu, tęsknota za czymś lepszym dla mnie, czym był system od gości, którzy zrobili fajną wyszukiwarkę

Do czego można to porównać? Może do samochodów. Jeden woli benzynę, drugi Diesla, a trzeci hybrydy. Ja wolę Diesle bo odpowiada mi charakterystyka ich pracy. Benzynka fajna ale to nie to, co klekot. I tak samo z systemami w telefonach

Mam Windowsa, korzystam cały czas, narzekam

i kolejne moje urządzenie będzie miało inny system.
Co do ekranu to jak pisałem. Wszelkie przezroczyste kafelki na górę, nieprzezroczyste na dół (ING Mobile, Here Drive+, Nokia Camera, Shazam, itd). Zdjęcie na tapetce jest mojego autorstwa

Alcatel OT301 ➡ Motorola T180 ➡ Ericsson R310s ➡ SE K700i ➡ Samsung SGH-X450 ➡ Nokia 3310 ➡ SE K550i ➡ Nokia 6650d ➡ Xperia Neo ➡ Lumia 820 ➡ Xperia S ➡ HTC Desire 820 ➡ HTC One M8 ➡ Huawei P9 ➡ Galaxy S6 ➡ Nokia 7.2 ➡ Galaxy A71