Użytkownik
Ranga
Stary wyjadacz
Fajnie.drcox pisze:Z tego pamiętam to da się w mniejszym lub większym stopniu, można wyłączyć autosynchronizację poczty, czy konfiguracji i SMSów.
Akurat to mi nie przeszkadza czy coś podtrzymuje czy nie, a czy po prostu priorytetem jest używanie WiFi.drcox pisze:Niestety nie, internet albo jest włączony, albo nie. Gdy pojawi się sieć WiFi to telefon się z nią łączy, ale transmisja danych dalej jest aktywna (tylko, że nie pobiera ani nie wysyła żadnych danych).
Jeśli można ustawić, że poczta pobiera się po WiFi to się przyda.drcox pisze:Jedyne co można skonfigurować to podtrzymywanie połączenia WiFi po wygaszeniu ekranu.
Domyślam się i raczej nie ma co tego wyłączać.drcox pisze:Warto dodać też, że po wyłączeniu transmisji danych nie działa wysył i odbiór MMS.
Nie.ja.michal pisze: Czy jest w WP opcja zmiany długich SMSów automatycznie na wiadomości MMS?
Moja 820 też ma LTE z tym, że T-Mobile nie obsługuje tego standardu. W Plusie pewnie by śmigała...ja.michal pisze:Orientuje się ktoś jak wygląda sytuacja Lumii 920 i LTE? Technicznie w każdej 920 jest LTE, a wycięty programowo? Z tego co widzę na wiki to tylko i wyłącznie Lumia 920 na rynek Chiński nie ma w ogóle LTE.
W sumie to mam na myśli wersję z Orange. Może ktoś napisać czy tam jest model RM-821 czy jakiś inny?
Xy pisze: Nie.
Jakiego standardu? Zarówno Orange (używa pasma i częstotliwości T-Mobile), T-Mobile (oficjalnie jeszcze nic nie działa), Play jak i Plus mają Band 3 (1800 MHz) FDD. Z tego co widzę 820 wspiera LTE u wszystkich naszych operatorów, ale z tego co kolega pisał (też ma 820) LTE zaczęło mu dopiero działać jak wgrali mu brandowany soft Plusa. Wychodzi na to, że software.Xy pisze: Moja 820 też ma LTE z tym, że T-Mobile nie obsługuje tego standardu. W Plusie pewnie by śmigała...
Tak, RM-825...ja.michal pisze: Xy, jaką masz wersję 820? RM-825?
Od strony sprzętu działa. Od strony softu niestety nie. Aby korzystać z LTE musisz wgrać czysty soft albo np. soft z plusa (sam proces bardzo łatwy). Druga kwestia to jeśli korzystasz z Orange to w tej chwili korzystanie z tej technologii jest rekomendowane tylko dla usług data. Aby móc korzystać z voice musi działać prawidłowo przełączanie z lte na gsm/3g podczas gdy wpada połączenie a tego pewnie w usłudze testowej nie doświadczysz. W przyszłości pewnie jak LTE w Orange przestanie być usługą testową to możliwe, że kolejna aktualizacja softu odblokuje tę opcję. Ale jak bardzo chcesz to spokojnie można wgrywać inny soft - osobiście mam i nie ma problemów z telefonem.ja.michal pisze:Fajnie.drcox pisze:Z tego pamiętam to da się w mniejszym lub większym stopniu, można wyłączyć autosynchronizację poczty, czy konfiguracji i SMSów.
Akurat to mi nie przeszkadza czy coś podtrzymuje czy nie, a czy po prostu priorytetem jest używanie WiFi.drcox pisze:Niestety nie, internet albo jest włączony, albo nie. Gdy pojawi się sieć WiFi to telefon się z nią łączy, ale transmisja danych dalej jest aktywna (tylko, że nie pobiera ani nie wysyła żadnych danych).
W E52 przy konfiguracji danej skrzynki mailowej niestety podaje się punkt dostępu. Może być to punkt wifi, albo dane komórkowe. Nie da się ustawić całego działu Internet. W praktyce jak jest nawet WiFi dostępne to łączy po 3G/2G. Jak ustawi się WiFi (konkretną sieć z listy) to łączy tylko w niej - brak zasięgu = brak maili.
Jeśli można ustawić, że poczta pobiera się po WiFi to się przyda.drcox pisze:Jedyne co można skonfigurować to podtrzymywanie połączenia WiFi po wygaszeniu ekranu.
Domyślam się i raczej nie ma co tego wyłączać.drcox pisze:Warto dodać też, że po wyłączeniu transmisji danych nie działa wysył i odbiór MMS.
Przyszły mi jeszcze dwa pytania do głowy.
Czy jest w WP opcja zmiany długich SMSów automatycznie na wiadomości MMS?
Orientuje się ktoś jak wygląda sytuacja Lumii 920 i LTE? Technicznie w każdej 920 jest LTE, a wycięty programowo? Z tego co widzę na wiki to tylko i wyłącznie Lumia 920 na rynek Chiński nie ma w ogóle LTE.
W sumie to mam na myśli wersję z Orange. Może ktoś napisać czy tam jest model RM-821 czy jakiś inny?
No właśnie. W tym momencie LTE w telefonie lekko traci sens.sosen pisze:Aby móc korzystać z voice musi działać prawidłowo przełączanie z lte na gsm/3g podczas gdy wpada połączenie a tego pewnie w usłudze testowej nie doświadczysz.
W praktyce będzie się to równać pewnie z utratą gwarancji. Z tego co wiem również nie będzie można korzystać z Orange Cash bo w brandzie są jakieś opcje Orange.sosen pisze: Ale jak bardzo chcesz to spokojnie można wgrywać inny soft - osobiście mam i nie ma problemów z telefonem.
Czyli odblokowane czy nie? Z poziomu sieci rozumiem, że mnie nie wpuści, ale jak np. włożę kartę Plusa to LTE będzie działać? Pomijam kwestę Simlocka - zakładamy, że go nie ma.maker3 pisze: LTE zostało odblokowane dla wszystkich przy aktualizacji Amber (sierpień br.)
Gwarancja? teoretycznie tak. W praktyce - jest to różnie.ja.michal pisze:No właśnie. W tym momencie LTE w telefonie lekko traci sens.sosen pisze:Aby móc korzystać z voice musi działać prawidłowo przełączanie z lte na gsm/3g podczas gdy wpada połączenie a tego pewnie w usłudze testowej nie doświadczysz.
W praktyce będzie się to równać pewnie z utratą gwarancji. Z tego co wiem również nie będzie można korzystać z Orange Cash bo w brandzie są jakieś opcje Orange.sosen pisze: Ale jak bardzo chcesz to spokojnie można wgrywać inny soft - osobiście mam i nie ma problemów z telefonem.
Czyli odblokowane czy nie? Z poziomu sieci rozumiem, że mnie nie wpuści, ale jak np. włożę kartę Plusa to LTE będzie działać? Pomijam kwestę Simlocka - zakładamy, że go nie ma.maker3 pisze: LTE zostało odblokowane dla wszystkich przy aktualizacji Amber (sierpień br.)