• Wszystko, co związane z systemami z rodziny Windows
Wszystko, co związane z systemami z rodziny Windows
 #697372  autor: Pietro_EU
 10 lut 2014, 21:50
Witam,

mam pytanie odnośnie białej wersji Lumii 720, czy posiadacz takiego modelu w tym konkretnym kolorze mógłby odnieść się do słów z pewnej recenzji dot. tego telefonu, a mianowicie, cyt.

"(...) przestrzegam przez białą wersją – jest bardzo ładna, ale plastik tam zastosowany jest śliski, błyszczący i bardzo szybko łapie rysy."

Czy to faktycznie prawda? Az tak bardzo sliska jest ta biała obudowa L720? I czy faktycznie szybko lapie rysy?

Druga sprawa to co najlepiej wybrac w celu ochrony telefonu np przed upadkami z malej wysokosci? Jakiś case czy wystarczy gumowe etui (np. to od Nokii: CC-3064)?
Możecie coś polecic?

#697703  autor: Xy
 12 lut 2014, 12:35
Mam 820. Kiedyś coś czytałem, że kolorowe obudowy w Lumiach szybciej się rysują. Na ile to prawda nie wiem... Moja Xperia Neo ma także śliską obudowę w kolorze czarno granatowym i po prawie trzech latach ma trochę rys wynikających niestety z niedbalstwa (szuranie po stole, czasem mi się omsknęła podczas jazdy na rowerze). Jednak żadnych kondonów na telefon nie stosuję i nigdy nie stosowałem. Jeżeli już to folia z poliwęglanu na ekran. Moja L. ma czarne plecki i powiem, że póki co nie ma ani jednej rysy. W przeciwieństwie do ekranu ;-) Jak już koniecznie musisz nabyć jakąś ochronę to zamiast case może futerał? Kiedyś przez krótki czas używałem takiego aksamitnego z języczkiem pomagającym wysunąć telefon. Generalnie fajna sprawa dla osób chcących po dwóch latach mieć telefon w stanie jak w momencie wyjmowania go z pudełka. Ale to nie na moje nerwy ;-)

Alcatel OT301 ➡ Motorola T180 ➡ Ericsson R310s ➡ SE K700i ➡ Samsung SGH-X450 ➡ Nokia 3310 ➡ SE K550i ➡ Nokia 6650d ➡ Xperia Neo ➡ Lumia 820 ➡ Xperia S ➡ HTC Desire 820 ➡ HTC One M8 ➡ Huawei P9 ➡ Galaxy S6 ➡ Nokia 7.2 ➡ Galaxy A71

#697976  autor: Pietro_EU
 13 lut 2014, 16:40
Dzięki za odpowiedz, mówiąc futerał masz na mysli wsuwke, tak?
Sa jacyś producenci wsuwek godni uwagi... w sensie zeby ta wsuwka troche wytrzymala ale tez zeby nie byla zbyt ciasna/luźna dla telefonu (Lumia 720).

Wykończenie mate vs glossy (czyli matowe kontra błyszczące)
http://discussions.nokia.com/t5/Nokia-L ... rue#M28178
W tej dyskusji wychodzi na to ze to wlasnie matowe jest bardziej sliskie i wymaga case-a... i komu wierzyc :D :roll:

#697977  autor: Xy
 13 lut 2014, 16:44
Pietro_EU pisze:Sa jacyś producenci wsuwek godni uwagi...
Nie. Chyba, że chcesz z jakimś logo. Ale wtedy płacisz extra 300%.

Pietro_EU pisze:w sensie zeby ta wsuwka troche wytrzymala ale tez zeby nie byla zbyt ciasna/luźna dla telefonu (Lumia 720).
Idziesz do sklepu i przymierzasz. Ja tak kupiłem swoją na Xperię. Kilka było za ciasnych, kilka za luźnych i kilka pasowało. Wybrałem sobie czarną aksamitną. Kosztowała mnie całe 20 zeta ;-)

Pietro_EU pisze:Wykończenie mate vs glossy (czyli matowe kontra błyszczące)
http://discussions.nokia....ght/true#M28178
W tej dyskusji wychodzi na to ze to wlasnie matowe jest bardziej sliskie i wymaga case-a... i komu wierzyc
Może ta matowa jest z innego plastiku niż moja. Ale nie wydaje mi się. Jedyną porysowaną rzeczą na pleckach mojej Nokii jest to jajeczko gdzie został umieszczony obiektyw aparatu i dioda. Sama obudowa jest w stanie fabrycznym.

Alcatel OT301 ➡ Motorola T180 ➡ Ericsson R310s ➡ SE K700i ➡ Samsung SGH-X450 ➡ Nokia 3310 ➡ SE K550i ➡ Nokia 6650d ➡ Xperia Neo ➡ Lumia 820 ➡ Xperia S ➡ HTC Desire 820 ➡ HTC One M8 ➡ Huawei P9 ➡ Galaxy S6 ➡ Nokia 7.2 ➡ Galaxy A71