• Wszystko, co związane z systemami z rodziny Windows
Wszystko, co związane z systemami z rodziny Windows
 #686002  autor: orson_dzi
 28 gru 2013, 15:23
Pytanie bardziej do kogoś z serwisu, ale nie wiem, czy ktoś taki się tu znajdzie.
Posiadam telefon bez żadnego dokumentu do niego. Telefon pochodzi z konkursu, więc nie ma do niego paragonu, ani żadnego dowodu zakupu. Gwarancja jest realizowana na podstawie dowodu wydania sprzętu w danym konkursie. Nad uzyskaniem takiego papierka pracuję.

I teraz pytanie, czy bez niego gwarancja nie zostanie uznana? Wpisując na stronie Nokii IMEI mam informację, że telefon podlega gwarancji. Czy serwis bez żadnego dokumentu, po wklepaniu sobie numerka w bazę będzie widział, skąd telefon pochodzi i czy ma gwarancję, czy bez papierów nie da rady?

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)

#686007  autor: Xy
 28 gru 2013, 15:46
Orsonu, a nie prościej zadać pytanie bezpośrednio do Nokii (poprzez profil na FB) lub w Nokia Care? ;-)

Alcatel OT301 ➡ Motorola T180 ➡ Ericsson R310s ➡ SE K700i ➡ Samsung SGH-X450 ➡ Nokia 3310 ➡ SE K550i ➡ Nokia 6650d ➡ Xperia Neo ➡ Lumia 820 ➡ Xperia S ➡ HTC Desire 820 ➡ HTC One M8 ➡ Huawei P9 ➡ Galaxy S6 ➡ Nokia 7.2 ➡ Galaxy A71

#686018  autor: orson_dzi
 28 gru 2013, 16:30
No to oficjalnie dostałem informację jakiego papierka potrzebuję. A myślałem, że może ktoś będzie w stanie powiedzieć coś od praktycznej strony ;) .

#686143  autor: drcox
 28 gru 2013, 23:57
Kiedyś w 5Plus sobie za punkty wziąłem Nokię, ale wtedy od razu dostałem ją właśnie z takim "papierkiem" typu "wydanie nagrody" czy coś podobnego. Nokia, jak to Nokia od razu przyszła popsuta, ale serwis przyjął bez problemu na podstawie papierka.

#686146  autor: orson_dzi
 29 gru 2013, 00:30
Tylko weź to znajdź... Cały piątek wysyłałem maile wszędzie, gdzie ktoś mógł coś wiedzieć na ten temat, ale do tej pory żadnego konkretnego nazwiska osoby odpowiedzialnej nie znalazłem. Uroki korporacji ;) .