Przeszukałem forum i google i nie wiedziałem jak nazwać mój problem. Od kilku dni mam Lumię 920. Od samego początku wydawało mi się, że nie działa kawałek panelu dotykowego prawie na samym dole wyświetlacza, lecz dzisiaj już mi się nie wydaje.
O co chodzi szczegółowo: wchodzę w 'Filtr połączeń+SMS', próbuję wejść w 'zaawansowane' a nie mogę bo na całej długości i wysokości tego prostokącika nie działa mi dotyk. W ogóle nie reaguje, próbowałem nawet sposobem na ołówek bo mniejsze pole nacisku i większa dokładność, ale to też nic nie dało. Od samego początku zaobserwowałem to (tylko myślałem, że mi się wydaje) podczas pisania sms na qwerty na Lumii obróconej w lewo i jak dotykałem 'p' to wyskakiwało mi 'o', czasami 'op' ale nigdy samo 'p' i jak chciałem samo 'p' to musiałem sobie skasować to 'o', które się wyświetlało.
Moje pytanie:
Czy to idzie jakoś samemu zrobić/naprawić/usunąć (np przez kalibrację ekranu (nie wiem czy w ogóle w tej Lumii jest taka opcja), przywrócenie ustawień fabrycznych), czy konieczny jest serwis, praktycznie po 5 dniach używania?
Było: C55, 5510, MYX 6-2, V980, C75, 5210, 6510, 6230, 6230i, k550i, 6310i, N82, M8800 Pixon, d900i, Wave 723, Wave II, Lumia 920 i 930
+wiele na dłużej lub krócej
Jest: Samsung: Galaxy S7, Galaxy J3'16, Nokia: 6300