• Wszystko, co związane z systemami z rodziny Windows
Wszystko, co związane z systemami z rodziny Windows
 #665527  autor: lord.nitos
 02 paź 2013, 18:18
Witam serdecznie. Po okolo tygodniu użytkowania tego wspanialego smartfona ulegl mi uszkodzeniu mechanicznemu przycisk głośności. Pytanie moje jest następujące:

Jest jakiś alternatywny sposób na zwiększenie głośności z poziomu np. Systemu?

[center]
Jeżeli Ci pomogłem to możesz się odwdzięczyć klikając

Obrazek
[/center]

#665531  autor: Darius64
 02 paź 2013, 18:29
Serwis,a jakim cudem to ci nawaliło

#665532  autor: lord.nitos
 02 paź 2013, 18:32
Po zakończonym dniu w pracy wyciagnalem telefon z kieszeni i zauważyłem ze przycisk głośności nie dziala. Po zdjeciu tylnej klapki moim oczom ukazał sie ulamany ten mamy plastik. Tylko pytanie czy gwarancja to obejmuje

[center]

Obrazek
[/center]

#665536  autor: Darius64
 02 paź 2013, 18:43
gwarancji zawsze można spróbować a jeśli nie to jakiś serwis-komis drogo to nie powinno kosztować

#665554  autor: lord.nitos
 02 paź 2013, 20:02
No właśnie z tym drogo to bym się mógł kłócić bo z tego co zauważyłem to będzie trzeba cały guzik wylutować i wlutować nowy...

[ Dodano: 2013-10-02, 20:24 ]
Znalazłem takowe rozwiązanie, jednak jeszcze nie testowałem. Jak się uda to można będzie zamknąć i przekazać dla potomnych.

http://www.wpxbox.com/volume-slider-app-wp/

[ Dodano: 2013-10-25, 09:06 ]
Sposób, który podałem powyżej jest to instalacja XAP dzięki czemu wymagane jest albo odblokowane urządzenie, albo konto developerskie.

Ostatecznie oddałem telefon na gwarancję, mimo zapewnień w różnych punktach że to nie podlega gwarancji zadzwoniłem do serwisu nokii bezpośrednio i miły pan mi powiedział, że jak najbardziej obejmuje to gwarancja ponieważ to częsta przypadłość w 520tkach. W ciągu 7 godzin telefon został naprawiony :)

[center]

Obrazek
[/center]