• Wszystko, co związane z systemami z rodziny Windows
Wszystko, co związane z systemami z rodziny Windows
 #658432  autor: toplik
 30 sie 2013, 17:41
Witam, moje pytanie tyczy się brandingu w Noka Lumia 920.

Planuję kupić nowy telefon ze sklepu internetowego bądź z allegro. Kwota nie jest mała, więc za te pieniądze, chce mieć sprzęt w którym macek nie wytka żaden operator, loga przy włączaniu, niepotrzebne appki, aktualizacje przechodzące najpierw przez operatora itp. Nie będę ukrywał, że jestem laikiem w tym temacie i czy to, że telefon pochodzi z "Polskiej dystrybucji" oznacza, że nie posiada brandingu? Może jestem zbyt negatywnie nastawiony, może da się go w jakiś sposób dezaktywować, chociaż jedyna metoda o jakiej czytałem to odsyłanie telefonu do serwisu w celu wgrania nowego oprogramowania, ale nie po to chcę mieć nowy telefon, żeby go zaraz odsyłać. Kolejne pytanie tyczy się gwarancji, czy słuchawka nie pochodząca od polskiego operatora podlega gwarancji?

Z góry dziękuję za odpowiedź i serdecznie pozdrawiam!
Ostatnio zmieniony 31 sie 2013, 12:54 przez toplik, łącznie zmieniany 1 raz.

#658501  autor: niunius93
 31 sie 2013, 00:03
Witam, nie odpowiem do końca na twoje pytanie bo szczerze mówiąc to nie mam pojęcia. Wiem jedynie, że telefony od Orange mają czasami simlocka. Chciałbym Ci jednak zwrócić uwagę na telefony z komisów i tym podobnych cudawianek. Jeśli sprzedają oni telefon i mają napisane, że wystawiają na telefon Fakture VAT MARŻA bądź też paragon to chciałbym Cię uświadomić, że w większości przypadków twoja gwarancja nie zostanie uznana . Musisz szukać takich ofert telefonów (najlepiej od prywatnych ludzi) którzy mają telefony z jakichś sieci bądź też z sklepów typu RTV Euro AGD i do zestawu dołączają DOWÓD ZAKUPU (nawet w formie paragonu , lecz taki nie wystawiony przez komis, uznają przy gwarancji). Możesz również pokusić się o oferty na Alledrogo z sklepów internetowych które sprzedają na FAKUTRE VAT 23 % . Tylko i wyłącznie przy wyżej wymienionych warunkach zostanie uznana gwarancja gdyż Nokia i kilka innych firm oświadczyło, że nie honorują FV MARŻA albo Paragonów gdyż Ci handlarze mogli kupić telefon pół roku wcześniej a teraz wystawiając "nową" fakturę mogą sztucznie przedłużyć okres gwarancyjny. Mam nadzieję, że chociaż w jakimś stopniu pomogłem gdyż sam szukam od 2 miesięcy egzemplarza idealnego dla siebie ;)
 #660322  autor: bodalski
 07 wrz 2013, 19:07
toplik pisze:Witam, moje pytanie tyczy się brandingu w Noka Lumia 920.

Planuję kupić nowy telefon ze sklepu internetowego bądź z allegro. Kwota nie jest mała, więc za te pieniądze, chce mieć sprzęt w którym macek nie wytka żaden operator, loga przy włączaniu, niepotrzebne appki, aktualizacje przechodzące najpierw przez operatora itp. Nie będę ukrywał, że jestem laikiem w tym temacie i czy to, że telefon pochodzi z "Polskiej dystrybucji" oznacza, że nie posiada brandingu? Może jestem zbyt negatywnie nastawiony, może da się go w jakiś sposób dezaktywować, chociaż jedyna metoda o jakiej czytałem to odsyłanie telefonu do serwisu w celu wgrania nowego oprogramowania, ale nie po to chcę mieć nowy telefon, żeby go zaraz odsyłać. Kolejne pytanie tyczy się gwarancji, czy słuchawka nie pochodząca od polskiego operatora podlega gwarancji?

Z góry dziękuję za odpowiedź i serdecznie pozdrawiam!
Ja mam 920 z Plusa i powiem Ci, ze nie ma tragedii. Jest logo Plusa jak sie wlacza telefon i jakies aplikacje i to wszystko. Logo to zadna "wada" a aplikacje mozesz odinstalowac.
Teraz jak byla ostatnia aktualizacja Windowsa to telefon widzial ja doslownie natychmiast. Plus jej dlugo nie blokowal. Zgralem i wsio dziala jak trzeba. Telefon super. Nawet przed chwila sciagnalem jakas mini aktualizacje (pojawila sie w sklepie) a zmienil mi sie widok menu spisu aplikacji.
Szczerze polecam egzemplarz z Plusa. Co siedzi w egzemplarzach innych operatorow - nie wiem.

Wprowadziłem Cię niechcący w błąd. To nie aktualizacja a co innego spowodowało zmianę wyglądu spisu aplikacji.
Jeszcze raz polecam Ci egzemplarze z Plusa.