• Wszystko, co związane z systemami z rodziny Windows
Wszystko, co związane z systemami z rodziny Windows
 #647916  autor: niunius93
 17 lip 2013, 14:05
Witam , mam pytanie . Czy warto kupić żółtą Lumię 920 w komplecie z ładowarką indukcyjną za 1200 zł ? Telefon ma 4 albo 5 miesięcy. Gdyby nie wyszła ta lumia 1020 to cena byłaby nawet całkiem spoko ale boje się, że jak teraz kupie ten telefon i mi się nie spodoba to za 2 miesiące sprzedam go z stratą. Co o tym myślicie ? Lepiej się trochę wstrzymać ? I tak maksymalnie jestem w stanie poczekać do końca sierpnia bo poprawki mam we wrześniu i muszę mieć dostęp do internetu ;) Stan telefonu jest idealny

#647948  autor: eddy87
 17 lip 2013, 16:03
Wszystko zalezy od tego na czym Ci najbardziej zalezy w telefonie;) Lumia 920 ma dobrej jakosci ekran, dobry aparat, dobra jakosc dzwieku i jest bardzo dobrze wykonana ale sporym minusem jest to ze w porownaniu np do innych modeli lumii czas pracy baterii jest krotszy. Na ceneo nowa lumia w zoltym kolorze stoi po 1500zl. Chyba nie zdecydowalbym sie wydac 1200 za uzywana, bo rozumiem ze jest to telefon uzywany.

#647962  autor: niunius93
 17 lip 2013, 16:46
Lumie 920 mam już sprawdzoną dobrze i znam jej plusy i minusy . Chodzi mi po prostu konkretnie o ten egzemplarz czy za 1200 zł z ładowarką indukcyjną (FatBoy) jest warta swojej ceny , patrząc na to, że niedawno zaprezentowano model 1020 . Ta lumia 920 tak jak mówiłem jest używana i ma z 4 miesiące

[ Dodano: 2013-07-17, 20:33 ]
Jak myślicie ? jest to dość pilna sprawa bo jutro planowałem zakup. Teoretycznie to tak średnio się opłaca porównując do ceny nowego ale patrząc na używki z tą ładowarką to nawet wychodzi normalna cena. Dziwne anomalia z tymi cenami ;)

#648110  autor: galtom
 18 lip 2013, 10:09
920 i tak bedzie taniec i tak - cena 1020 to jakies 800 euro wiec sporo ponad 3k.
Jakos nie widze aby obecna premiera 1020 miala zatem bezposredni wplyw na ceny modelu 920.
Jesli juz to martw sie tym ile kosztuje 925 bo to bezposredni nastepca 920.
1020 to inna gama produktowa.

Pozdrawiam,
Galtom

#648142  autor: niunius93
 18 lip 2013, 11:03
No niby tak ale jakby nie patrzeć to taki łańcuszek jest. 1020 wejdzie i zacznie taniec , 925 stanieje a to za sobą pociągnie 920 ;) Tylko nigdy rynku tych smartfonów nie obserwowałem i nie wiem jakie mają wahania cenowe . Czy trzymają cenę w miarę czy po wejściu leci cena na łeb na szyje jak np. przy wyjściu nowych modeli Galaxy S ;) A kwota myślicie odpowiednia ? w sumie ten fatboy około 150 zł kosztuje więc telefon 1050 wychodzi .

#648143  autor: galtom
 18 lip 2013, 11:05
Poza iPhoneami (ale tez juz chyba nie tak) to nic nie trzyma ceny bo elektorniki jest z dnia na dziec coraz wiecej. Dodatkowo ceny nowych modeli sa obizane przez samych producentow.
Na to ile telefon bedzie kosztowac za rok wogole nie ma co patrzec bo beda to grosze... a jesli nie to bedzie go trudo sprzedac, bo kto bedzie chcial kupic uzywany telefon drogo - tylko fan marki/modelu a to nisza....

Pozdrawiam,
Galtom

#648148  autor: loveplay
 18 lip 2013, 11:16
galtom pisze:Poza iPhoneami (ale tez juz chyba nie tak) to nic nie trzyma ceny bo elektorniki jest z dnia na dziec coraz wiecej.
To po co kupować, jak wszystko drastycznie tanieje i się nie da później tego sprzedać?

Po to, aby tylko stracić?

Póki co taka Nokia 301 nie tanieje na Allegro, telefon dobry to i nikt się go pozbywać nie chce.

#648152  autor: galtom
 18 lip 2013, 11:19
loveplay pisze: To po co kupować, jak wszystko drastycznie tanieje i się nie da później tego sprzedać?

Po to, aby tylko stracić?

Póki co taka Nokia 301 nie tanieje na Allegro.
Po to zeby na codzien korzystac.
Stad wazne jest aby kupic taki telefon z ktore sie bedzie zadowolonym. Ja tak wtopilem z S3, zaplacilem prawe 2k, a po trzech misiacach sie go pozbylem, bo mnie wkurzal.
Za to teraz cena Lumii 920 za rok mnie nie interesuje bo jestem z niej suer zadowolony.
Bedzie kosztowac tyle ile bedzie kosztowac.... za to na codzien mam wugodny, fajny i sympatyczny telefon.

Pozdrawiam,
Galtom

#648154  autor: niunius93
 18 lip 2013, 11:21
No ja póki co nie mierze tak daleko bo to będzie pierwsze zetknięcie na dłużej z tym systemem i się chce upewnić po prostu czy za miesiąc nie stracę np. 200 zł ;) A co myślicie o tej cenie ? brać czy czekać na jakąś inną okazje ?

#648159  autor: loveplay
 18 lip 2013, 11:33
galtom pisze:Stad wazne jest aby kupic taki telefon z ktore sie bedzie zadowolonym.
Dokładnie. :wink:

Ja na razie kupiłem zwykłą Nokie, ale poczekam aż ceny spadną nowych lub inne powstaną i kupię coś wypasionego dotykowego.

Nawet jak poczekam ten rok, więcej nie daję jak 400 zł za Nowy.

#648163  autor: galtom
 18 lip 2013, 11:38
A teraz dotykowe sa nie wypasione? Napisz po prostu - kupie jak bede mial kase i tyle (czego ci serdecznie zycze!). A ceny spadaja ciagle.
Poprzednie falgowce typu S2 czy Lumia 900 mozna kupic za bardzo przyzwoite pieniadze... a za rok, modele obecne tez beda mniej atrakcyjne z roznych powodow.

Sie ma kase, sie kupuje sie uzywa i ma fun - czekac na lepsze mozna w nieskonczonosc...

Pozdrawiam,
Galtom

#648290  autor: niunius93
 18 lip 2013, 16:27
Dobra temat do zamknięcia bo okazało się, że telefon jest z tyłu cały porysowany i mógłbym to przeboleć gdyby nie to, że osłona aparatu też była porysowana także nie było warto ;) A tak ładnie wyglądał z przodu..."a taki amerykański był " ;)

#648348  autor: drcox
 18 lip 2013, 22:45
Lumia 920 bankowo stanieje jak wejdzie 1020. Obserwuję regularnie co się dzieje z cenami całego rynku WP i jestem tego prawie pewien.

Najciekawsza i tak była cena HTC 8S który w przedsprzedaży kosztował 1400zł, a teraz można kupić nowy za 600zł :lol:. To był chyba najbardziej przestrzelony telefon w historii. No ale HTC to w końcu najbardziej przereklamowana marka w historii...

#648349  autor: niunius93
 18 lip 2013, 23:01
No też mi się tak wydaje ale jestem po prostu ciekawy w jakim tempie to stanieje, czy nagle po wejściu i pierwszych miesiącach to nie będzie 200 zł na miesiąc . Bo zawsze jest tak po wejściu nowego modelu, że nagle cena leci o 100/200/300 zł w dół (w zależności od klasy telefonu) i potem stoi mniej więcej cena aż do kolejnego nowego modelu. Swoją drogą strasznie mało ciekawych egzemplarzy na allegro, nie wiem czy to ludzie tak rzadko sprzedają bo tak im odpowiada czy tak mało osób go posiada po prostu ;) Głównie nastawiony jestem na żółtą lumię ale kto wie jak to będzie ;)

#648369  autor: galtom
 19 lip 2013, 07:21
Moja jest czerwona. Jak swojej szukałem, to w punkcie GSM, który wzial w rozliczeniu mojego S3 powiedzieli, ze z jednej strony jest ich nie wiele bo drogie (jeszcze kilka miesięcy temu ten telefon kosztowal 2k i więcej) a ci co maja i uzywaja, nie chcą się pozbywać. I faktycznie tak jest.
O zmianie na 925 czy 1020 (za ponad 3k) nawet nie mysle. Zobacze co będzie w przyszłym roku, to wtedy moooze.... poki co telefon zadowala mnie w 100%

Pozdrawiam,
Galtom