• Wszystko, co związane z systemami z rodziny Windows
Wszystko, co związane z systemami z rodziny Windows

#612747  autor: Adriano
 09 lut 2013, 23:59
Warto dla dziewczyny wziąć tą Nokię? Ogólnie jej się podoba z zewnątrz, bo co do środka i całego wyposażenia tego telefonu to ona już tak bardzo się nie zna. Sam bym nie wziął, ale skoro jej pasuje to cóż. Tylko decyzja jeszcze nie została podjęta. Powiedzcie mi coś o tym systemie, bo sam mam Androida, a jak jest z tym systemem w tym telefonie? Też można pobierać różne aplikacje z internetu mobilnego i instalować jak na Androidzie? Przykładowo grę ArtSmasher, czyli zabijanie mrówek.
Co powiecie o internecie w tym telefonie i jakości zdjęć? Dają radę? Lepsze niż w jej obecnym Ericssonie mini?

#612749  autor: orson_dzi
 10 lut 2013, 00:05
Adriano pisze: można pobierać różne aplikacje z internetu mobilnego i instalować jak na Androidzie?
Można.
Ale jest ich dużo mniej i są przeważnie duuuużo droższe. Poza tym Lumia 610 wszystkich nie obsługuje, bo jest słabsza sprzętowo.
Zdjęcia szału nie robią. Więcej znajdziesz w teście na Telepolis.

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)

#612755  autor: Adriano
 10 lut 2013, 00:16
A jakiś inny telefon poleciłbyś dla niej? Sieć Play, przedłużenie umowy abonament 59zł powiedzmy, jest w stanie dopłacić za telefon tak do 150 zł.

#620501  autor: greenrs
 16 mar 2013, 17:21
bodalski pisze: ...no i nawigacja. Działa ładnie pięknie ale ciągle chce być online. Nie wiem czy można jej używać w trybie offline. Jeśli można to jak. Czy muszę zgrać mapy? Czy może wyłączyć lokalizację?
Czy ktoś już ten problem rozwiązał? Mapy są wgrane, a mimo to ciągle wymusza szukanie online. :evil:

#620892  autor: drcox
 17 mar 2013, 21:54
greenrs pisze:Czy ktoś już ten problem rozwiązał? Mapy są wgrane, a mimo to ciągle wymusza
szukanie online.
Generalnie nie bardzo rozumiem problem. Instalujesz mapy (około 200MB). Wyłączasz internet, odpalasz Nokia Nawigacja i jak chcesz wyszukać, to wyskakuje tylko komunikat, że wyszukujesz w trybie offline i wyniki mogą być niedokładne. Ale wszystko działa bez internetu, chyba, że masz inną Nokię i inną Lumię :roll:

Po drugie, nie pisz w pierdyliardzie miejsc na forum, wystarczy raz, nie zachęcasz tak nikogo do odpisywania, wręcz przeciwnie, wkurzasz userów, którzy wielokrotnie czytają to samo.

Po trzecie, niektóre adresy czy miejsca nie wchodzą w trybie offline, dlatego lepiej mieć internet włączony. Nie zbiedniejesz przez te kilka kilobajtów.

#620912  autor: greenrs
 17 mar 2013, 23:50
drcox pisze: Generalnie nie bardzo rozumiem problem. Instalujesz mapy (około 200MB). Wyłączasz internet, odpalasz Nokia Nawigacja i jak chcesz wyszukać, to wyskakuje tylko komunikat, że wyszukujesz w trybie offline i wyniki mogą być niedokładne. Ale wszystko działa bez internetu, chyba, że masz inną Nokię i inną Lumię :roll:
Gdybyś czytał ze zrozumieniem to wiedziałbyś w czym problem. A polega on na tym, że po włączeniu trybu offline, navi nie wyszukuje żadnych miejsc. Nawet takiej wsi, jak Warszawa!
drcox pisze: Po drugie, nie pisz w pierdyliardzie miejsc na forum, wystarczy raz, nie zachęcasz tak nikogo do odpisywania, wręcz przeciwnie, wkurzasz userów, którzy wielokrotnie czytają to samo.
Założyłem nowy temat bo wyszukiwarka mi takiego nie znalazła. Długo nie dostałem żadnej odpowiedzi, więc zadałem pytanie w temacie ogólnym... i to wszystko. Skoro dwa to dla ciebie pierdyliard, to zalecam powrót do przedszkola. Poza tym nie jesteś moderatorem, żeby zwracać mi uwagę.
Jeśli nie znasz odpowiedzi na pytanie, to po co zabierasz głos?

#620941  autor: dario321
 18 mar 2013, 09:54
moze odpowiem na przykladzie swojego modelu...
mapy jak i wskazowki glosowe mam wgrane (pamiec masowa),w ustawieniach pozycjonowania mam tylko zintegrowany GPS i gdy wejde w mapy to tez pyta czy chce byc online czy nie,klikam nie i mape widze;moge wpisywac nazwy itd.
widocznie masz cos zle skonfigurowane bo mapy nokii jako jedne (jak nie jedyne) dzialaja w trybie offline i sa calkowicie darmowe :!:

#620942  autor: greenrs
 18 mar 2013, 10:03
dario321 pisze: widocznie masz cos zle skonfigurowane bo mapy nokii jako jedne (jak nie jedyne) dzialaja w trybie offline i sa calkowicie darmowe :!:
Wiem o tym. Korzystam na co dzień z N8. Nie mam żadnych problemów z nawigacją offline w tym modelu. W Lumii 610, którą dostałem od członka rodziny właśnie w celu ustawienia nawigacji, nie działa tak jak powinna. Szukając w googlach, zauważyłem że to częsty problem, jednak nikt nie znalazł rozwiązania.

#620951  autor: dario321
 18 mar 2013, 10:58
rozumiem,napisz prosze o rozwiazanie swojego problemu do; http://www.nokia.com/pl-pl/pomoc/contact-us/ jako przykladem trybu offline i dzialajacych map posluz sie swoją N8 i tym co napislem wczesniej.
wierz mi,ze nokia Ci odpisze a jesli tego problemu nie mozna rozwiazac tzn. mapy nie moga dzialac w trybie offline w/g nokia,to telefon mozna oddac sprzedawcy jako niezgodny z umową :wink: