• Wszystko, co związane z systemami z rodziny Windows
Wszystko, co związane z systemami z rodziny Windows
 #620083  autor: greenrs
 14 mar 2013, 15:08
Posiadam od niedawna Nokię Lumię 610. Po wgraniu mapy Polski chciałem przetestować działanie nawigacji. Szukanie trasy ustawiłem sobie na "offline" by zaoszczędzić na pakiecie internetowym. I tu pojawia się problem. Po wpisaniu celu podróży po chwili pojawia się mniej więcej taki komunikat: nie znaleziono offline, czy włączyć tryb online?
Czy ktoś miał podobny problem i jak go rozwiązać? Mapa Polski jest aktualna (najnowsza dostępna).

#620204  autor: bodalski
 15 mar 2013, 09:38
Ja często przed rozpoczęciem korzystania z nawigacji włączam tryb samolotowy.
Wtedy nie krzyczy, że chce wejść w online. Próbowałeś tak?

#620230  autor: greenrs
 15 mar 2013, 11:46
Nie próbowałem, ale to nie jest rozwiązanie. Jadąc dłużej samochodem nie mogę być pozbawiony możliwości korzystania z telefonu.
Czy ktoś ma inne pomysły?

#620711  autor: Dea7h
 17 mar 2013, 13:58
tylko raz(z ciekawości) próbowałem znaleść adresy w trybie offline, właściwie nie udało mi się wówczas niczego znaleść, jednak z racji tego że nie wyobrażam sobie mieć telefonu bez pakietu neta, cały czas mam je w online :p problem więc się sam rozwiązał.

Poza tym, w ciągu kilku mc, kiedy korzystałem z l610, irytowało mnie to że przy włączonej navi, gdy ktoś się chciał do mnie dodzwonić, prawie zawsze miał info że jestem poza zasięgiem(w lumii 800, 900 i 820, takiego problemu nie miałem). obeszłem to poprzez przekierowanie połączeń na drugi numer, jednak to... mało komfortowa sprawa :D

Obrazek