• Wszystko, co związane z systemami z rodziny Windows
Wszystko, co związane z systemami z rodziny Windows
 #609706  autor: marcinp72
 24 sty 2013, 19:16
Witam mam problem z moja nokia, polega on na tym ze nic nie moge pobrac ani kupic w market place...gdy chce cos zainstalowac wyswietla mi sie takie cos: Musisz to zrobic na komputerze poniewaz Twoje konto wskazuje, ze jestes dzieckiem. Aby dolaczyc do Xbox LIVE wejdz na strone xbox.com i zaloguj sie przy uzyciu swojego identyfikatora Windows Live ID. Aby kupowac w Marketplace, zaloguj sie na stronie zune.net lub przy uzyciu programu Zune na komputerze.
Co mam robic? Jakies wskazowki, rady? Pilnie potrzebuje pomocy bo przez to wlasnie na telefonie zabardzo nic nie moge robic oprucz wysylania smsow itd. Myslalem nad zresetowaniem telefonu ale czy to cos da? Posiada on juz 7.8 i czy jak go zresetuje to wszystko powroci do fabrycznego stanu czy jak?

#609798  autor: dario321
 25 sty 2013, 09:14
masz konto w marketplace?

#609887  autor: marcinp72
 25 sty 2013, 15:08
dario321 pisze:masz konto w marketplace?
Wiesz niewiem, co maam zrobić? Gdzie takie konto się zakłada? Bo chyba nie na Zune Windows phone

#609891  autor: johnykefir
 25 sty 2013, 15:30
Można przez Zune założyć konto. Jak włączysz Zune to u góry w prawym rogu będzie polecenie zaloguj. Kliknij w to i tam będzie odnośnik to zalogowania albo założenia konta. Ewentualnie przez telefon. W każdym razie jak pierwszy raz włączałeś tel z WP to prosił Cię o zalogowanie lub utworzenie konta Microsoftu. Bez tego konta nie możesz pobrać nic z Marketplace. Konto możesz też założyć przez tę stronę: https://login.live.com/login.srf?wa=wsi ... mai&snsc=1

Mam nadzieję, że jakoś pomogłem. Jak coś to pytaj. Pozdrawiam