• Wszystko, co związane z systemami z rodziny Windows
Wszystko, co związane z systemami z rodziny Windows
 #440034  autor: kovolski
 07 lis 2010, 23:39
Witam Serdecznie,
Zakupiłem ten telefon przy przedłuzaniu umowy z Orange ma on simlock na te siec.
1. Czy istnieje możliwość zaintalowania romu z sytemem touch flo (nakładka HTC) takiej jak była swego czasu dostępna na stronie popularnego ryrzego: www.omniablog.pl (strona obecnie nie istnieje) dla Omni Pro4 czy znacie stronę gdzie byłaby dostępna tego rodzaju nakładka dla tego telefonu?
2. Może ktos korzystał z nakładki Touch Flo dla tej Omni i moze podzielic sie wrazeniami?
3. Czy zainstalowanie tego rodzaju nakładki rom powoduje utrate gwarancji wymaga grzebania przy simlocku czy jakiegos tam odblokowania telefonu tak jak wspomniałem moj jest fabrycznie nowy i nie chciałbym tracic gwarancji
4. Czy mozna wykonać prosty backup telefonu aby zawsze moc odtworzyc stan sprzed zainstalownia tego romu?

#440039  autor: Jaca
 08 lis 2010, 00:44
kovolski pisze:1. Czy istnieje możliwość zaintalowania romu z sytemem touch flo (nakładka HTC) takiej jak była swego czasu dostępna na stronie popularnego ryrzego: www.omniablog.pl (strona obecnie nie istnieje) dla Omni Pro4 czy znacie stronę gdzie byłaby dostępna tego rodzaju nakładka dla tego telefonu?
Możesz spróbować zainstalować tą wersję KLIK
kovolski pisze: Czy zainstalowanie tego rodzaju nakładki rom powoduje utrate gwarancji wymaga grzebania przy simlocku czy jakiegos tam odblokowania telefonu tak jak wspomniałem moj jest fabrycznie nowy i nie chciałbym tracic gwarancji
Nie wymaga grzebania przy simlocku ani nic z tych rzeczy, więc gwarancji nie stracisz, to nie jest instalacja nowego romu, tylko nakładki, czyli coś w rodzaju themesa. Możesz to ponownie odinstalować tak jak odinstalowujesz programy z telefonu.