• Wszystko, co związane z systemami z rodziny Windows
Wszystko, co związane z systemami z rodziny Windows
 #401100  autor: mateiner
 25 kwie 2010, 22:29
Witam serdecznie.
Pewnie tego typu tematów jest milion pincet sto dziewincet ale cóż.

Mogę w dosyć dobrej cenie dorwać Samasunga Omnie II zwaną i8000 z cyrografem w orange.
Sam co prawda nie jestem wielkim zwolennikiem Windows Mobile, początkowo szukałem HTC Magic ale jest nieosiągalny (nawet na zamówienie), myślałem o Iphone 3gs ale jest jednak trochę po za moje możliwości finansowe (chociaż pewnie jak bym mógł płacić ratami w swoim zaprzyjaźnionym salonie to bym brał).
Konsultant zaproponował mi właśnie tego Samsunga i zacząłem myśleć. Niby WM ale odpadły by mi koszta inwestowania w GPS via AppStore czy jego odpowiednik na Androidzie.

No i tu mam kilka pytań. Czy warto brać ten telefon (za mniej niż 400 zł) i go użytkować, czy może puścić go na alledrogo i zakupić Magica?
Jak się sprawuje nadajnik GPS (czytałem różne opinie i mi się trochę merda) we współpracy z AutoMapą? Czy GPS dużo zżera transferu (podczas łapania FIXa przy użyciu xtra czy cóś)?
Jak chodzi WiFi, bo jeżeli ma chodzić tak jak w LG gt505 to ja dziękuję.
Jak stoi sprawa z romami bo tel będzie jak wspomniałem z Orange a oni znani są z tego, że lubią gmerać w telefonach i swojego brandowego softa wrzucać, którego nie mogę znieść i pierwsze co zrobię to to wywalam? Czy po wgraniu takowego roma nie będzie problemów z gwarancją? Czy nie będzie w ogóle problemów z jego instalacją(tego roma w sensie)?

Ot takie rozterki.

Dzięki wielkie za pomoc i bądźcie wyrozumiali. Nigdy nie interesowałem się tym telefonem bo byłem nastawiony na HTC Magic.

pozdrawiam

EDIT: Przepraszam pomyliły mi się kategorie, jeżeli mógłbym prosić o przeniesienie do Systemy Operacyjne > WM.
Dzięki