Udało mi się. Mam dobrze skonfigurowany internet i mms. (znalazłem dokładny opis na pewnym forum. Skopiuje go poniżej, może komuś się przyda. Szkoda tylko, że play ma trochę drogi internet

ale mam nadzieję, że wkrótce to zmienią albo wprowadzą jakiś opłacalny pakiet.
Proszę wprowadzić w telefonie poniższą konfigurację: 1) Z menu START wybierz Settings 2) Przejedz na dolnej zakładce do: POŁĄCZENIA i wybierz ikonkę POŁĄCZENIA 3) Przejedz na dolnej zakładce do: ZAAWANSOWANE i kliknij WYBIERZ SIEĆ 4) W „Programy automatycznie łączące się z Internetem powinny używać:” wybieramy Nowe… WAP - w polu „wprowadź nazwę dla tych ustawień” należy wpisać: P4 Data - dolna zakładka Modem i Nowe - w polu „wprowadź nazwę połączenia” należy wpisać: WAP - w polu „wybierz modem” należy wybrać: Łącze komórkowe (GPRS, 3G) - następnie wybrać „dalej” w prawym dolnym rogu ekranu: - w polu „nazwa punktu dostępu” wpisać: wap - następnie wybrać „dalej” w prawym dolnym rogu ekranu: - pozostałe pola należy zostawić puste i - następnie wybrać „Zakończ” w prawym dolnym rogu ekranu: 5) Wybrać na dole zakładkę „Ustawienia serwera proxy” - zaznaczyć „ptaszkami”: „ta sieć łączy się z Internetem” oraz „Ta sieć używa serwera proxy do połączenia z Internetem” następnie kliknąć „zaawansowane” - w zakładce „zaawansowane” wybrać HTTP i wpisać : - w polu „Serwer”: 10.10.25.5 - w polu „Port”: 8080 Kliknąć OK. INTERNET 1) W „Programy automatycznie łączące się z Internetem powinny używać:” wybieramy Nowe… - w polu „wprowadź nazwę dla tych ustawień” należy wpisać: P4 Internet - dolna zakładka Modem i Nowe - w polu „wprowadź nazwę połączenia” należy wpisać: Internet - w polu „wybierz modem” należy wybrać: Łącze komórkowe (GPRS, 3G) - następnie wybrać „dalej” w prawym dolnym rogu ekranu: - w polu „nazwa punktu dostępu” wpisać: internet - następnie wybrać „dalej” w prawym dolnym rogu ekranu: - pozostałe pola należy zostawić puste i - następnie wybrać „Zakończ” w prawym dolnym rogu ekranu MMS 1) W „Programy automatycznie łączące się z Internetem powinny używać:” wybieramy Nowe… - w polu „wprowadź nazwę dla tych ustawień” należy wpisać: mms network - dolna zakładka Modem i Nowe - w polu „wprowadź nazwę połączenia” należy wpisać: MMS - polu „wybierz modem” należy wybrać: Łącze komórkowe (GPRS, 3G) - następnie wybrać „dalej” w prawym dolnym rogu ekranu: - w polu „nazwa punktu dostępu” wpisać: mms - następnie wybrać „dalej” w prawym dolnym rogu ekranu: - pozostałe pola należy zostawić puste, - następnie wybrać „Zakończ” w prawym dolnym rogu ekranu Uwaga! Po ustawieniu sieci MMS należy koniecznie przywrócić kolejność sieci w oknie „Programy automatycznie łączące się z Internetem powinny używać” należy ustawić P4 Data, oraz w „Programy automatycznie łączące z siecią prywatną powinny używać” Moja sieć służbowa Kliknąć OK. 2) Następnie: START -> Wiadomości - SMS/MMS - Menu - Opcje MMS - Serwery - Nowy Należy wpisać: Serwer name: mms Gateway: 10.10.25.5 Port number: 8080 Server address: Connect via: mms network Sending size limitation: 300K Potwierdzić OK. a następnie wybrać “Set As Default” , aby nasze ustawienia zapisały się jako domyślne.