• Wszystko, co związane z systemami z rodziny Windows
Wszystko, co związane z systemami z rodziny Windows
 #391158  autor: Radziej
 03 mar 2010, 18:46
Mam problem z używaniem internetu. Mój telefon to htc touch pro z sieci orange, ale ze zdjętym simlockiem. Karte mam z play ale ustawienia internetu i mms nadal z orange. Na stronie play można wybrać z listy swój telefon i wysyłają ci konfiguracje, niestety nie ma w tej liście mojego z telefonu. Byłem w dwuch salonach play i stwierdzili że nie mogą mi pomóc. Poradzili tylko bym próbował ręcznie skonfigurować. Próbowałem ale mi nie wychodzi. Dzisiaj byłem w jakimś pierwszym lepszym komisie, gdzie także naprawiają tel. Tam facet mnie wogóle zdziwił bo powiedział że nic nie da się zrobić i jedyne co mi pozostało to czekać na wypuszczenie konfiguracji pod mój telefon. Wydaje mi się, że da się skonfigurować mojego htc , ale nie potrafie. Możecie coś doradzić? Może ktoś posiada ten telefon i mógłby dokładnie opisać w jakie ustawienia wejść i co gdzie wpisać.
Ostatnio zmieniony 10 mar 2010, 22:45 przez Radziej, łącznie zmieniany 1 raz.

#391199  autor: ciuchcia
 03 mar 2010, 21:12
mozesz sprobowac http://www.playmobile.pl/pl/uslugi/tran ... index.html
Play nie posiada konfiguracji na ten tel. I generalnie ciezko ze wsparciem aparatow, ktore nie pochodza od nich

#391222  autor: Radziej
 03 mar 2010, 22:23
Udało mi się. Mam dobrze skonfigurowany internet i mms. (znalazłem dokładny opis na pewnym forum. Skopiuje go poniżej, może komuś się przyda. Szkoda tylko, że play ma trochę drogi internet ;) ale mam nadzieję, że wkrótce to zmienią albo wprowadzą jakiś opłacalny pakiet.

Proszę wprowadzić w telefonie poniższą konfigurację: 1) Z menu START wybierz Settings 2) Przejedz na dolnej zakładce do: POŁĄCZENIA i wybierz ikonkę POŁĄCZENIA 3) Przejedz na dolnej zakładce do: ZAAWANSOWANE i kliknij WYBIERZ SIEĆ 4) W „Programy automatycznie łączące się z Internetem powinny używać:” wybieramy Nowe… WAP - w polu „wprowadź nazwę dla tych ustawień” należy wpisać: P4 Data - dolna zakładka Modem i Nowe - w polu „wprowadź nazwę połączenia” należy wpisać: WAP - w polu „wybierz modem” należy wybrać: Łącze komórkowe (GPRS, 3G) - następnie wybrać „dalej” w prawym dolnym rogu ekranu: - w polu „nazwa punktu dostępu” wpisać: wap - następnie wybrać „dalej” w prawym dolnym rogu ekranu: - pozostałe pola należy zostawić puste i - następnie wybrać „Zakończ” w prawym dolnym rogu ekranu: 5) Wybrać na dole zakładkę „Ustawienia serwera proxy” - zaznaczyć „ptaszkami”: „ta sieć łączy się z Internetem” oraz „Ta sieć używa serwera proxy do połączenia z Internetem” następnie kliknąć „zaawansowane” - w zakładce „zaawansowane” wybrać HTTP i wpisać : - w polu „Serwer”: 10.10.25.5 - w polu „Port”: 8080 Kliknąć OK. INTERNET 1) W „Programy automatycznie łączące się z Internetem powinny używać:” wybieramy Nowe… - w polu „wprowadź nazwę dla tych ustawień” należy wpisać: P4 Internet - dolna zakładka Modem i Nowe - w polu „wprowadź nazwę połączenia” należy wpisać: Internet - w polu „wybierz modem” należy wybrać: Łącze komórkowe (GPRS, 3G) - następnie wybrać „dalej” w prawym dolnym rogu ekranu: - w polu „nazwa punktu dostępu” wpisać: internet - następnie wybrać „dalej” w prawym dolnym rogu ekranu: - pozostałe pola należy zostawić puste i - następnie wybrać „Zakończ” w prawym dolnym rogu ekranu MMS 1) W „Programy automatycznie łączące się z Internetem powinny używać:” wybieramy Nowe… - w polu „wprowadź nazwę dla tych ustawień” należy wpisać: mms network - dolna zakładka Modem i Nowe - w polu „wprowadź nazwę połączenia” należy wpisać: MMS - polu „wybierz modem” należy wybrać: Łącze komórkowe (GPRS, 3G) - następnie wybrać „dalej” w prawym dolnym rogu ekranu: - w polu „nazwa punktu dostępu” wpisać: mms - następnie wybrać „dalej” w prawym dolnym rogu ekranu: - pozostałe pola należy zostawić puste, - następnie wybrać „Zakończ” w prawym dolnym rogu ekranu Uwaga! Po ustawieniu sieci MMS należy koniecznie przywrócić kolejność sieci w oknie „Programy automatycznie łączące się z Internetem powinny używać” należy ustawić P4 Data, oraz w „Programy automatycznie łączące z siecią prywatną powinny używać” Moja sieć służbowa Kliknąć OK. 2) Następnie: START -> Wiadomości - SMS/MMS - Menu - Opcje MMS - Serwery - Nowy Należy wpisać: Serwer name: mms Gateway: 10.10.25.5 Port number: 8080 Server address: Connect via: mms network Sending size limitation: 300K Potwierdzić OK. a następnie wybrać “Set As Default” , aby nasze ustawienia zapisały się jako domyślne.