• Wszystko, co związane z systemami z rodziny Windows
Wszystko, co związane z systemami z rodziny Windows

#289136  autor: waeren
 19 wrz 2008, 22:30
yagi pisze:Jakbym mial wybierac miedzy iPhonem a Omnia wybralbym Samsunga :-D
A jakbyś miał wybierać między i900 a N82, bo to właśnie mój dylemat :?:

szukałem i szukałem i znów wróciłem do abo Play.....nic lepszego dla mnie na razie nie wynaleziono:)

#289489  autor: malsssh
 22 wrz 2008, 18:59
Myślałem, że będzie gorzej z tym wyświetlaczem, ale jest dobrze :D Nie wiem jak jest z innymi touchscreenami bo ich nie używałem, więc nie mam porównania. Ogólnie telefon ok jestem po 2 ładowaniach no i bateria trzyma dzień. Jak by ktoś jakieś miał pytania pytać ;-) A telefon zamówiłem ze strony Samsunga o godz. 15 w czwartek w piątek o 15 był już w moich rękach - kurier DHL. Pani z DHL na mnie patrzyła jak na debila, jak płaciłem za telefon, "To są takie drogie telefony?? :shock: ".

#289593  autor: Loczek
 23 wrz 2008, 13:07
Dobre. Teraz pewnie go "testujesz", więc szybciej Ci bateria schodzi. Daj znać jak w takim normalym trybie, ile działa.
Podobno w październiku będzie w Erze, więc ja ciągle czekam :)

A swoją drogą zastanawiam się jak zimą się sprawiają takie telefony.

#289622  autor: piotrz
 23 wrz 2008, 15:45
Loczek pisze: A swoją drogą zastanawiam się jak zimą się sprawiają takie telefony.
jak każde ;) Co miałaś na myśli? ogólnie zasada jest taka, że telefon nie powinien przebywać w temperaturach minusowych. Każdy ;)

#289736  autor: przemekk
 24 wrz 2008, 08:41
Gdzieś na necie widziałem test iPhone w niskich temperaturach. Wsadzili go na ponad pół godziny do zamrażarki. Nie pamiętam jaka dokładnie była temperatura, ale dużo poniżej zera.

iPhone działał bez problemu. Jedynym minusem było to, że w rękawiczkach nie dasz rady go obsługiwać ;) (chyba, że będziesz miał jakiegoś stylusa)

Podejrzewam, że z Omnią będzie podobnie

Skrzydelko.pl - zobacz ile naprawdę kosztuje telefon za złotówkę.

#289759  autor: malsssh
 24 wrz 2008, 12:27
Testowałem rysik z Omnii na iPhonie - nie działa... Tylko palec i tak właśnie się zastanawiam, jak to w zimie albo w rekawiczkach albo zimnymi palcami to obsługiwać?

Co do Omnii wyświetlacz jest czuły... W deszczu przy odblokowanym wyświetlaczu nie polecam chodzić ;p troche rzeczy z pulpitu potrafi sie włączyć od kropli deszczu...

Co do słuchawek bardzo fajne wszystko ładnie pięknie, ale nie idzie zmienić piosenki w trakcie... Tak samo nie da sie zablokować wyświetlacza w gdy bezpośrednio uruchomiony jest Touch Player - trzeba go tak jak by do paska zrzucić po przez naciśnięcie X w prawym górnym rogu i wtedy dopiero można zablokować wyświetlacz... Chyba, że da się jakoś to inaczej wszystko robić, ale jeszcze do tego nie doszedłem...

Hmm... Nie mam zielonego pojęcia jak sprawdzić wideo rozmowę...

Aparat - czujnik uśmiechu działa elegancko ;D niewielki uśmiech i sam robi foto - mam tę samą opcję w cyfrówce.

GPS'a jeszcze też nie testowałem nie mam programu i w ogóle odkryłem na razie jakieś 10% możliwości tego telefonu ;-)

Pozdrawiam

#289771  autor: wtd
 24 wrz 2008, 13:29
malsssh pisze:Testowałem rysik z Omnii na iPhonie - nie działa... Tylko palec i tak właśnie się zastanawiam, jak to w zimie albo w rekawiczkach albo zimnymi palcami to obsługiwać?
Zimnymi normalnie. Ekran ajfona wykrywa ładunek elektryczny a palce nawet zimny taki posiadają, przec cienkie rękawiczki też powinno działać.
Co do Omnii wyświetlacz jest czuły... W deszczu przy odblokowanym wyświetlaczu nie polecam chodzić ;p troche rzeczy z pulpitu potrafi sie włączyć od kropli deszczu...
Lol, to ja musiałem się jakimś lipnym egzemplarze bawić, muszę gdzieś spróbować innego, może sobie go jednak sprawię :p

#289848  autor: mariusz9a
 24 wrz 2008, 21:45
Cytat:

Lol, to ja musiałem się jakimś lipnym egzemplarze bawić, muszę gdzieś spróbować innego, może sobie go jednak sprawię :p
Chyba tak. Bo w moim też czuły. No może nie aż tak potwornie bardzo ale czuły. Bardzo leciutko go wystarczy dotknąć.

Czy jest jakiś sposób aby zablokować przyciski od dzwonienia (zielona i czerwona słuchawka)? Bo obawiam sie że jak włożę telefonik do kieszeni to sam będzie wybierał mi numery. Przy zablokowanym ekranie wystarczy 3 razy nacisnąć "zieloną" słuchawkę i już dzwoni :-/ Zresztą wystarczy nacisnąć którąkolwiek słuchawkę aby odblokować ekran :-/

[ Dodano: 2008-09-24, 23:32 ]
Już nalazłem jak zablokować te przyciski.

#289889  autor: malsssh
 25 wrz 2008, 09:38
Jak?? ;)

#289891  autor: mariusz9a
 25 wrz 2008, 09:53
malsssh pisze:Jak?
Ustawienia (zakładka osobiste) -> Przyciski -> zakładka "Przycisk budzenia" -> i tu zaznaczamy "Tylko przycisk zasilania". Ja jeszcze zaznaczyłem "Zablokuj włączone urządzenie". W ten sposób już tak prosto się nie odblokuje ;-)

#289904  autor: malsssh
 25 wrz 2008, 11:33
Podziękował ;-)

#289906  autor: przemekk
 25 wrz 2008, 11:49
malsssh pisze:Testowałem rysik z Omnii na iPhonie - nie działa...
Dla iPhone widziałem specjalne rysiki - na "czubku" jest coś w rodzaju gumki (grube i giętkie). Nie wygląda zbyt ładnie, ale działa.

Skrzydelko.pl - zobacz ile naprawdę kosztuje telefon za złotówkę.

#290378  autor: malsssh
 29 wrz 2008, 10:28
Omnia w Oranżadzie... Ciekawe jak z softem...

[ Dodano: 2008-10-04, 19:03 ]
Jak u was bateria trzyma? U mnie nie zaciekawie... 1,5 dnia...