• Wszystko, co związane z systemami z rodziny Windows
Wszystko, co związane z systemami z rodziny Windows
 #261772  autor: patark
 14 kwie 2008, 11:13
Witam.
Tak jak w temacie, czy ktoś wie, czy będzie działać AutoMapa na Toshibie G 500?
Poroszę o pomoc, bo zastanawiam się nad wyborem nowego telefonu.

#261776  autor: vonski
 14 kwie 2008, 12:23
Działać będzie, tylko jaki ma sens używanie nawigacji bez dotykowego ekranu ? Można sobie wszystko poukładać do klawiszy, ale ja sobie tego nie wyobrażam. Jeśli nawigacja, to tylko z touchscreenem

#266063  autor: Adasko
 13 maja 2008, 23:32
vonski pisze:Działać będzie, tylko jaki ma sens używanie nawigacji bez dotykowego ekranu ? Można sobie wszystko poukładać do klawiszy, ale ja sobie tego nie wyobrażam. Jeśli nawigacja, to tylko z touchscreenem
Oj sens ma. Ja mam n95 z GPS i jakoś nie odczuwam dyskomfortu. Pomimo braku touchscreen'a wszystko jest ok. Przecież nie trzeba manualnie przesuwać mapy w czasie jazdy :| , każdy kto posiada GPS czy to zwykły czy w telefonie lub PDA wprowadza adres, zatwierdza i więcej go już nie interesuje, a GPS prowadzi do celu. Dlatego nie rozumiem Twojej odpowiedzi. W co chciałbyś tam klikać na ekranie jadąc samochodem?

www.ADASKO.BYTOM.pl - Krajowe Usługi Transportowe - Zapraszam

#266381  autor: vonski
 16 maja 2008, 12:31
A widziałeś kiedyś interfejs Automapy ? Jakbyś widział, to byś wiedział jaki sens. Cała automapa zoptymalizowana jest do obsługi dotykowej.

#266610  autor: Adasko
 17 maja 2008, 15:05
vonski pisze:A widziałeś kiedyś interfejs Automapy ? Jakbyś widział, to byś wiedział jaki sens. Cała automapa zoptymalizowana jest do obsługi dotykowej.
OK, nie mówię, że nie jest tak jak piszesz, ale przecież wystarczy wprowadzić parametry podróży itp i na tym chyba kończy się wprowadzanie danych. No bo co chciałbyś jeszcze naciskać w czasie jazdy? Chyba, że powtórzenie komunikatu, albo zmiana trasy.

www.ADASKO.BYTOM.pl - Krajowe Usługi Transportowe - Zapraszam

#266626  autor: piotrz
 17 maja 2008, 17:00
Witam.
Tak jak w temacie, czy ktoś wie, czy będzie działać AutoMapa na Toshibie G 500?
Poroszę o pomoc, bo zastanawiam się nad wyborem nowego telefonu.
Działać będzie, aczkolwiek są bardzo duże problemy z obsługą map, a także emulowaniem dotykowego ekranu. Trzeba się bawić z dogrywaniem dll-ów, liczyć się z tym, że można sobie uwalić sprzęt tak, że pomoże dopiero HR.

nie polecam.