• Wszystko, co związane z systemami z rodziny Windows
Wszystko, co związane z systemami z rodziny Windows
 #223322  autor: oSA
 25 wrz 2007, 18:53
Witam, posiadam MDA Compact II i mam mały problem.

Mianowicie na środku wyświetlacza gdy przycisnę rysikiem nie ma żadnej reakcji. Lecz przez przypadek mój kumpel zrestartował mi ustawienia i teraz przy włączeniu telefonu chcę wyrównać ekran. Pierwszy punkt trzeba wcisnąć na samym środku gdzie u mnie ten punkt nie działa. Czy można to jakąś obejść?

Obecnie nie mam pieniędzy na naprawę, a jej koszt jest dosyć spory. Około 150-200zł.

Wiecie może gdzie dostanę tanio tą folię żeby dotyk działał?

Pozdrawiam i Z Góry Dziękuje za Pomoc :)

#223347  autor: sabled
 25 wrz 2007, 20:08
Rozumiem że gwarancji już nie masz. Powiedz co jest przyczyną braku reakcji na środku wyświetlacza? Co stało się przed tym jak przestał działać dotyk? Będzie łatwiej pomóc.

#223366  autor: oSA
 25 wrz 2007, 20:37
Niestety gwarancji już nie mam, a dotyk przestał działać sam z siebie. Kumpel mówi, że może to być spowodowane dużą ilością kurzu. Ale mi się wydaje, że po prostu stracił żywotność.

Wszystko na temat dostępu do internetu przez sieci komórkowe (HSDPA, EDGE, GPRS) oraz WiFi, WiMax, CDMA Bez-kabli.pl

#223373  autor: sabled
 25 wrz 2007, 20:58
oSA pisze:Kumpel mówi, że może to być spowodowane dużą ilością kurzu.
Jeżeli tak to sprężone powietrze i woda destylowana (nie przewodzi prądu!) powinny załatwić sprawę. Oczywiście musisz rozebrać MDA. Zadałem Twoje pytanie na forum xda-developers.com i czekam na odpowiedź. Możliwe że da się to jakoś obejść.

#223447  autor: oSA
 26 wrz 2007, 10:33
sabled, dzięki wielkie ;)

fajnie by było jakbny dało się to jakoś obejść...

A znasz może jakiś sklep gdzie dostanę tą folią ?

Wszystko na temat dostępu do internetu przez sieci komórkowe (HSDPA, EDGE, GPRS) oraz WiFi, WiMax, CDMA Bez-kabli.pl

#223448  autor: sabled
 26 wrz 2007, 10:54
Tutaj jest taka część. Koszt to 7 GBP + 6 GBP przesyłka czyli jakieś 70 zł. Tutaj jest tańsza przesyłka (jakieś 60 zł za całość). Tutaj jest z USA za jakieś 50 zł razem z przesyłką. Ogólnie polecam poszukać na e-Bayu.

#223450  autor: oSA
 26 wrz 2007, 10:58
Raczej szukam sprzedawcy z Polski. Nihdy nie robiłem zakupów przez zagraniczne serwisy :/

Ale czy na bank będą one pasować do mojego modelu? W sumie to polski e-bay więc chyba nie będzie problemów ;)

A podaj mi linka do tego twojego tematu na tamtym forum.

Pozdrówki

#223707  autor: sabled
 27 wrz 2007, 09:02
QTeki S100 (MDA Compact I) , S110 (Twoje MDA Compact II) oraz S200 mają wyświetlacze takiej samej wielkości o takich samych parametrach. Jednym słowem będzie pasowało. http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=332312

oSA, znalazłem coś co może Cię zaciekawić: KLIK.
Ostatni post w tym temacie jest odpowiedzią na Twoje pytanie jak pominąć ustawianie ekranu. Mam nadzieję że znasz angielski na tyle aby sobie z tym poradzić. Jak Ci się uda (albo nie uda) to daj znać.

#223762  autor: oSA
 27 wrz 2007, 15:08
Wielkie Dzięki za Pomoc ;)

No niestety tak dobrze angielskiego nie znam :/ a szkoda :/

Jeszcze raz Dzięki ;)