• Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
 #110494  autor: adiq1033
 01 paź 2006, 12:15
Od godziny 10 "bushowałem" sobie w sieci,i natrafiłem na coś ciekawego z dziedziny GSM.
Tekst pochodzi ze strony mediapl

To że Chiny posiadają największy potencjał do nowych wynalazków wiadomo już od dawna. Ale niektóre pomysły przerastają wszelkie wyobrażenia. Mówiąc krócej twój telefon jest „duży”? Nie ma problemu pewna chińska firma zbudowała chyba najmniejszy (wprowadzany do seryjnej produkcji) podręczny telefon komórkowy. Telefonik nazywa się Xun Chi 138, co ciekawe producent w aparacie o rozmiarze liczącym sobie 2,64 cala długości, zamieścił malutki, kolorowy, dotykowy wyświetlacz, 1.3 Megapikselowy aparat fotograficzny oraz GPRS. Ale telefon w tych czasach nie był by w pełni funkcjonalny gdyby nie posiadał odtwarzacza mp3, to nic trudnego w telefonie jest takowy wraz z wbudowaną kartą pamięci. Szkoda że rozmiary nie pozwoliły mu na umieszczenie normalnej klawiatury i modułu Bluetooth. Niedługo maleństwo trafi na rynek USA, możliwe że zrobi ogromną furorę wśród nastolatków, niestety cena nie została jeszcze podana.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

No tak,jeszcze tylko zbliżenie optyczne (x10),aparat 10 Megapixelowy itp.Czego te chińczyki nie wymyślą...niebawem w telefonie będziemy posiadali przenośne odczyty płyt DVD,a same płyty będą wielkości 5 złotych :smt005

Ps.wiecie,że na ruskich stronach można przeczytać wiecej news'ów niz na telepolis :? troche mnie to martwi,że polska,chyba najlepsza strona o telefonach komórkowych zostaje z tyłu...mówię o telepolis.

#110604  autor: Dragon
 01 paź 2006, 18:31
Telefon bardzo fajny chociaz ja bym go nie kupil ze wzgledu na kolor i wielkosc ;P

P.S. Co do Telepolis to nie ma takich newsow bo tematyka seriwsu sa raczej sieci telekomunikacyjne a nie aparaty telefoniczne (przynajmniej tak mi sie wydaje ;P)

#110740  autor: Forest
 02 paź 2006, 09:59
No czemu nie :P Chinczycy cos swojego kombinuja... a my? :|

HTC U12+ Black + Goodram 64GB USH-I U3 95/90MB

#112495  autor: Shila
 08 paź 2006, 22:04
body pisze:Chinczycy cos swojego kombinuja... a my?
a my robimy swojski bimber

Podoba mi sie ten aparat, ale jest za mały, ja lubie duze gabaryty ;) ciekawa jestem jaka bedzie cena :>

Telepolis.pl