• Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
 #46022  autor: Vin
 18 sty 2006, 11:17
Opera mini - to nazwa nowej wersjii darmowej przeglądarki stron WWW przeznaczonej dla użytkowników telefonów komórkowych (ale jedynie tych posiada jących teghnologię Java). Program zajmuje tylko 100KB, co nie jest bez znaczenia w wypadku ograniczonej pamięcikomórek. Nie spodziewajmy się jednak, że podczas surfowania w sieci obejrzymy witryny w pełnej krasie- opera ma dbać o to, by wygląd strony był dostosowany do niewielkiego wyświetlacza telefonu. Na razie nie ma polskiej wersjii językowej Opery mini. Lista telefonów, które obsuguje przeglądarka znajduje się na stronie www.opera.com
Źródło: Komputer Świat.

Według mnie to epokowy wynalazek :)
,ale niestety nie jest, aż tak pięknie :?
strony otwieranie są nadal w WAPIE i jednak się za nie płaci :| .
Nawet nie jest jeszcze dostępna w Polsce :?
ale i tak lepiej niż w zwykłym wapie :)

Więcej: www.opera.com/mobile/operamini

#46026  autor: kamil1221
 18 sty 2006, 11:42
Wydaje mi sie ze ta opra mini to fajna sprawa.
Kiedys ja sdciagnelem ale do mojego sagema nie da sie wgrac JAVY przez bluetootha :cry:
Ostatnio zmieniony 26 sty 2006, 19:28 przez kamil1221, łącznie zmieniany 1 raz.

#46042  autor: Klusek
 18 sty 2006, 12:47
Opera Mini jest świtna, ale wcale nie taka całkiem nowa, bo już od kilku miesięcu można było z niej korzystać. To nie jest przeglądarka WAP tylko WWW ;) a że się za to płaci to chyba normalne w dzisiejszym świecie mało rzeczy jest darmowych. Opera Mini jak najbardziej jest dostępna w Polsce, nie ma jest tylko po polsku :) ale tu pojawia się dobra wiadomość.

kamil1221 ściągnij sobie ją sobie z internetu bezpośrednio na telefon.

Obrazek
Obrazek

#46084  autor: Vin
 18 sty 2006, 15:02
Więc rodzi się pytanie:
-Ile kosztuje gprs w happy taniej :?: :twisted:

#46799  autor: Jedi
 20 sty 2006, 21:30
Opere mini można ściągnąć za darmo, ale póki co to przynajmniej na moim starym telefonie (siemens C60) jest niewygodne, bo stronki się dosyć długo ładują, więc na wolnych telefonach komfort będzie znacznie mniejszy, a koszt surfowania po www jest dosyć drogi. Nie radze z niej korzystać bez żadnego pakietu transmisji danych....