• Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
 #35085  autor: grobelas
 15 gru 2005, 11:36
Miałem okazję rozmawiać ostatnio przez SAGEMA MYX6-2 i była to długa rozmowa. Bardzo rozczarowałem się jakością dżwięku, kiedy ta osoba głośniej mówiła to u mnie aż trzeszczało nawet wtedy jak ściszyłem i dźwięk wydawał się być bardzo 'sopranowy'(jeżeli można tak to określić) i po pewnym czasie czułem delikatnu ból w uchu. W mojej nokii 6310i dźwięk jest bardzo czysty i bardziej 'basowy' i mogę rozmawiać godzinami. Chciałbym się dowiedzieć przy jakich modelach telefonu dźwięk jest naprawdę OK, przy którym spokojnie mozna długo rozmawiać bez zakłóceń (trzeszczenie). Czy np. to jakie otwory ma obudowa w tym miejscu gdzie jest głośniczek to ma jakiś wpływ na jakość dźwięku? Czy jest to zależne od tego, że jeden głośnik spełnia wszystkie funkcje (sygnał informujący, że ktoś dzwoni i jednocześnie sygnał osoby z którą rozmawiamy). Zależy mi na telefonie o dobrej baterii i o dobrej jakości dźwięku tak jak moja nokia. Mam na oku PANASONICA SA6 i wiem, że bateria jest OK, ale nie wiem jak z dźwiękiem. Proszę o opinie na ten temat/ POZDRAWIAM

#35124  autor: Vin
 15 gru 2005, 15:06
co do zależności obudowy do czystości dźwięku to to jest różnica, kiedyś miałem M50 kupiłem nową obudowe, gdy dzwoniłem to nie słychać było nic tylko trzask :!: