• Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
 #261971  autor: Fikus
 15 kwie 2008, 13:53
Niedawno na rodzinnej imprezie przegrywałem komuś zdjęcie przez Bluetooth. Jakie było moje zdziwienie, kiedy wśród dwunastu osób mój telefon znalazł 6 włączonych "blutoków"! :) Szczególnie, że nikt nie używa zestawu słuchawkowego... Co niektórzy byli bardzo zdziwieni, kiedy powiedziałem, że to skraca żywot baterii.
Czy rzeczywiście włączony Bluetooth ma znaczny wpływ na baterię, czy się myliłem?

#261973  autor: bkawa
 15 kwie 2008, 14:00
Tak miałeś rację, wszystkie moduły pozwalające na transmisję danych są bardzo paliwożerne.

Domowy wyrób nalewek

#261995  autor: thonka
 15 kwie 2008, 15:35
ludzie czesto wlaczaja ten typ polaczenia nie zdajac sobie z tego sprawy. albo wlaczaja i zapominaja wylaczyc po zakonczeniu przesylania danych, a potem sie dziwia, ze im telefony malo trzymaja ;)

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet