• Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
 #229670  autor: lukasznowak1990
 26 paź 2007, 14:44
czesc, mam pytanie, jezeli kupie telfon z zagranicy, to normlanie bedzie dzialal w Pl??
Jezli okazaloby sie ze kom jest kradziony, to po zablokowaniu EMEI nie bedzie dzialal w pl kartami sim??

#229672  autor: Osk92
 26 paź 2007, 14:51
polski telefon z zablkowanym IMEIem też nie będzie działał, także to nie ma znaczenia, nie bedzie dzialal i juz
przywieziony telefon powinien dzialac bez problemu...

#229720  autor: user_delete3
 26 paź 2007, 17:32
czesc, mam pytanie, jezeli kupie telfon z zagranicy, to normlanie bedzie dzialal w Pl??
Tak, jeżeli telefon jest bez simlocka to będzie działał z kartami sim polskich operatorów
lukasznowak1990 pisze:Jezli okazaloby sie ze kom jest kradziony, to po zablokowaniu EMEI nie bedzie dzialal w pl kartami sim??
No cóż nie wiem czy na to pytanie powinnam odpowiadać

#230001  autor: Kaczy
 27 paź 2007, 21:53
lukasznowak1990 pisze:Jezli okazaloby sie ze kom jest kradziony, to po zablokowaniu EMEI nie bedzie dzialal w pl kartami sim??
Blokada IMEI jest zakładana na dany kraj. Więc jeśli w Polsce zablokujesz telefon po IMEI to jak pojedziesz zagranicę to on tam będzie normalnie działać. I tak samo w sytuacji odwrotnej, czyli telefonu przywiezionego z zagranicy.

...::: Made for loneliness :::...

#230139  autor: daniel
 28 paź 2007, 13:27
wiec za granica mozna krasc do woli ;d

Lights are blinding my eyes...

#230161  autor: Rogal
 28 paź 2007, 16:25
daniel pisze:wiec za granica mozna krasc do woli ;d
nie do końca wykupujesz ubezpieczenie u operatora na telefon, po paru dniach wyłączasz fona, idziesz do salonu i mówisz, że ci telefon ukradli lub ci zginął i dają ci nowy :D