• Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
 #218395  autor: v123v
 03 wrz 2007, 13:54
Mój kolega ma taki problem, kupil jakis tam telefon Benqu, przy nim była karta 1gb Kingston, w telefonie działa wyśmienicie, zapisują się na niej zdjęcia, mozna kasowac itp.
W innych telefonach działa równiez dobrze, lecz po podłączeniu jej przez czytnik kart, komputer jej wogóle nie wykyrwa, sprawdzane za 3 komputerach z SP2 i nic.
Może ktoś Wie w czym problem?

#218523  autor: ywis
 03 wrz 2007, 20:53
v123v, wystarczy ją właśnie sformatować pod kompem jako FAT16 i powinno być ok, wszystko powinno wtedy widzieć.

#218525  autor: kamil1221
 03 wrz 2007, 20:56
Czy zawsze używałeś tego samego czytnika ? Istnieje możliwość, że czytnik jest zepsuty. Działa on na innych kartach ?
Sformatuj kartę w telefonie, bądź, jeżeli masz aparat cyfrowy wsadź do niego kartę podłącz aparat do kompa i sprawdź czy pojawił się dysk wymienny i wtedy sformatuj. Po tym zabiegu sprawdź czy w czytniku działa.

#218547  autor: v123v
 03 wrz 2007, 21:30
Włąsnie w tym problem, że nie mam jak jej sformatować pod kompem, poniewaz nie wykrywa jej komputer.
Spróbuje wsadzić ją do aparatu i dam znać.
Czytnik jest sprawny, inne karty czyta dobrze.
U znajomych sprawdzane na innych czytnikach i nic...
W telefonie kartę formatowałem lecz nie pomogło...

#218752  autor: piotrz
 04 wrz 2007, 18:36
v123v pisze:Włąsnie w tym problem, że nie mam jak jej sformatować pod kompem, poniewaz nie wykrywa jej komputer.
wykrywa ;) tylko musisz mieć darmowy paragon partition manager 8 8) powinieneś się w nim połapać. pamiętać by dać apply po zrobienieu partycji.
albo lepiej- http://sx1.pl/viewtopic.php?t=13883&start=0
Tobie potrzebny jest tylko punkt 1-krok pierwszy pod windowsem. tam masz wszystko opisane.