• Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.

#104949  autor: adiq1033
 12 wrz 2006, 19:21
Nie wiem,czy służnie zwracam uwagę,ale należy rzucić okiem,kiedy ostatni post był napisany... 2006-06-01,a nowy został napisany 2006-09-11.Więc po co odkopywać stary temat? Jesli już zacząłem z wami dyskusję,powiem,że telefony z klapką są eleganckie,np moja Motorola PEBL U6.Telefon nie ma jakiś nadzwyczajnych bajerów,aparat VGA,taki średniak,moze ma te 256 000 kolorów,niestety na wyświetlaczu ich nie widać.Klapka mi nie lata,nieodpada itp. Telefon zajmuję mniej miejsca w kieszeni,porównajcie sobie nokie 6680 z nierozłożobą Motką U6,różnica jest widoczna gołym okiem.Tel. co prawda mam od niedawne,jednak nie widzę,bym miał z nim w przyszłości jakieś problemy.

#105465  autor: Shyduo
 14 wrz 2006, 20:15
Ja byłem bardzo zadowolony z SE Z600. Na pewno nie wygląda on jak damski klapkowiec. Niestety prawdą jest to o taśmach. Właśnie z powodu tej taśmy wymieniłem telefon (na pieknego P910i :-D ). Faktem też, że telefon był już lekko poluzowany. No ale przebieg też miał niexły, bo około 300 godzin. Odbieranie połączeń jest super. Właśnie w klapkach odbieranie i kończenie rozmów jest banalne. Albo otwioerasz, albo zamykasz, nie musisz szukać przycisków (no chyba, że ustawisz, że klapka nie odbiera połączenia). Ogólnie jestem za klapkowcami (P910i to taka pół klapka :P), ale pod warunkiem, że ta klapka jest porządnie zamontowana (tak jak np. w Samsungu E700), bo inaczej może sie poluzować

#105471  autor: Knight_Rider
 14 wrz 2006, 20:28
Sam chetnie wypróbował bym telefon z klapką bo jeszcze takiego nie miałem. A sprawa czy klapka jest damska czy męska, jakoś się tak przyjeło że telefon z klapka jest bardziej kojarzony z kobietami. Moim zdaniem srebrne klapki szczególnie smasunga sa bradziej kobiece lecz czarne bardziej męskie.

#105598  autor: Animatter
 15 wrz 2006, 12:37
Posiadalem kiedys Nokie z klapka (nie pamietam numeru ale zwana byla potocznie podpaską). Niestety po miesiacu pozbylem sie jej, gdyz mechanizm klapki szybko dostal luzow i wolalem sprzedac poki jeszcze sie kupy to trzymalo;] Ale ogolnie tel z klapka sa ok. Siostra ma Samsunga z klapka, mama Motorole z klapka, jak zerkam na te telefony to mechanizm jest ok - wszystko trzyma, zero luzow. Kwestia gustu, mi z klapka nie za bardzo wchodza, chociaz tez mozna powiedziec, ze otwierany tel mam(N6810)

#105635  autor: szczeka
 15 wrz 2006, 15:54
Animatter pisze:Posiadalem kiedys Nokie z klapka (nie pamietam numeru ale zwana byla potocznie podpaską). Niestety po miesiacu pozbylem sie jej, gdyz mechanizm klapki szybko dostal luzow i wolalem sprzedac poki jeszcze sie kupy to trzymalo;] Ale ogolnie tel z klapka sa ok. Siostra ma Samsunga z klapka, mama Motorole z klapka, jak zerkam na te telefony to mechanizm jest ok - wszystko trzyma, zero luzow. Kwestia gustu, mi z klapka nie za bardzo wchodza, chociaz tez mozna powiedziec, ze otwierany tel mam(N6810)
zeby byla jasnosc- podpaska=2650/2652, choc ta druga jest juz mniej podpaskowa ;)

#107263  autor: Marek
 21 wrz 2006, 09:23
trochę stary temat , klapki są różne , kolega ma lg u8110 , graliśmy nim w nogę , a motorola v360 po miesiącu użytkowania można ją zamknąć jednym ruchem ręki bez dotykania klapki , za miesiąc będzie się sama otwierać

#107901  autor: oprych
 23 wrz 2006, 01:30
Ja miałem LG u8130, z klapką jedyny problem jaki zauważyłem to to, że trochę "latała" jakoś po tym lg zraziłem siedo klapkowców całkowicie

..Serj, i tak pokrzyżowaliśmy ci plany...

#107915  autor: kosaz
 23 wrz 2006, 07:55
oprych, mialem kiedys to samo do motorolki9 v50 tylko nie latala a klapka mi sie zlamala i 4 lata bez klapki kupilem ostatnio v51 jako zapasowy fon i jest git
dodam ze od niedawna uzywam v235 rowniez klapka [test w nastepnym tygodniu postaram sie dodac] i powiem ze do klapek mozna sie przyzwyczaic co mnie sie podoba to to ze mozna wiecej wsadzic do fona :) wyswietlacz i klawisze :)_)