• Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.

#466921  autor: kosaz
 24 mar 2011, 17:19
niektore fony mialy mala sim niektore duza sim te z duza sim jak i mala sim roznil jedynie plastik ktory i teraz masz jak kupujesz nowy numer,
wiktoria w., mylisz pojecia karta sim nie rowna sie blokada simlock, to sa dwie inne sprawy owszem na poczatku bylo blokowanie do dzisiaj ma pomarancz ze trzeba zaplacic 77 zl za odsmyczenie aparatu podczas gdy u innych sa bez lockow

#466926  autor: Marens
 24 mar 2011, 18:02
wiktoria w. pisze:@kosaz czyli w takim razie nie było szansy na zmianę sieci dla danego modelu?
Jeśli chodzi o NMT nie było takiego problemu gdyż mieliśmy jednego operatora: Centertel (operator Idei/Orange).
Co do "dużych kart sim" to nie jestem pewien, ale można było zamieniać karty sim, pod warunkiem że telefon nie miał simlocka.

#466968  autor: kosaz
 24 mar 2011, 21:12
Marens, najgorzej bylo jak ci powineli fona w nmt bo musiales robic nowy numer chociaz jak to w praktyce wygladalo to ja nie wiem, bo nie mialem takiego problemu z centertelem uzywalem ok 1 roku moze troche wiecej potem bylo przemodelowanie na idea 50/150 z podobnym numerem ale i tak mala zasobnosc bazowa sieci nmt a jesli chodzi o duze simy to ich sie nie wylamywalo z plastiku jesli wylamales to potem musiales kleic na tasme wsumie zobacz jak w innych krajach tez maja taki sam do tej pory uklad sim na tej duzej co sie z niej wylamuje wiec to musialo byc standardem
podaje link do zdjecia wezcie sobie na zdjecie nr 5 duza kartta sim

#473271  autor: wiktoria w.
 29 kwie 2011, 12:31
kosaz pisze:niektore fony mialy mala sim niektore duza sim te z duza sim jak i mala sim roznil jedynie plastik ktory i teraz masz jak kupujesz nowy numer,
wiktoria w., mylisz pojecia karta sim nie rowna sie blokada simlock, to sa dwie inne sprawy owszem na poczatku bylo blokowanie do dzisiaj ma pomarancz ze trzeba zaplacic 77 zl za odsmyczenie aparatu podczas gdy u innych sa bez lockow
Czyli nie chodzi o wejście lub wielkość karty. Nazwa jest umowna i jak dla mnie myląca. Kumam temat, dzięki za objaśnienie. Co do bawienia się GSM w piasku to niektóre modele starych Nokii jak tez z serii 3 tysiaków sprawiały się dobrze jeszcze przez kilka "pokoleń".

Komóreczka?