senshiro,to przebiega tak samo jak z LI-JON i 3x12 godz.jej nie zaszkodzi.Ja sam mam przepis,moze nie odkrywczy ale zawsze warto sie podzielic z telefoniczna bracia-kupilem ladowarke biurkowa/motorola V3i/,druga,zastepcza baterie/oryginal-nie znosze podrobek!/.I teraz jak rozladuje jedna z nich to wyjmuje ja z telefonu,wrzucam do ladowarki a druga,pelna, do telefonu.Ta w ladowarce moze sobie siedziec nawet i 14-16 godz.i nie musze sie martwic,zeby wylaczyc telefon do formowania baterii.Ostatnio cos mnie podkusilo aby kupic baterie LI-POl 700mA m-ki Forever do mojej V3i.Ladowalem ja 3x14-15 godz. a bateria wytrzymala 28godz.Wymienilem na druga-to samo/wkurzylem i zdziwilem sie jednoczesnie gdy zajrzalem na strone producenta,sprawdzilem w dziale Czy Kupiles Oryginal-okazalo sie ze nie maja w bazie danych takiego numeru baterii,choc w spisie pisze jak byk ze robia ten typ akumulatorka.Cale szczescie,ze po wydrukowaniu i przedstawieniu odpowiedzi z Forever-a zwrocono mi pieniadze a baterie zabrano/zobaczyc ich mine-bezcenne!/Dodam na zakonczenie,ze byl to slepik-stoisko Teletorium gdzie sprzedaja oryginalne{

}wyroby Forevera.Reasumujac-nie kazde zloto co sie swieci!