• Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
 #226274  autor: FireMan
 10 paź 2007, 13:42
Chciałem zadać pytanie na forum , które męczy mnie już od pół roku.
Skąd w sklepach typu gsm zone(przykładowy sklep w Katowicach) mają takie tanie telefony i jak oni to robią ??
Jak kupowałem mojego k800i , cena we wszystkich sklepach była około 1200zł , a ja kupiłem nowego polskiego z simem na ere za niecałe 850zł :?
Pytając o pochodzenie i gwarancje(były to telefony po 5 sztuk z simem na ere, plusa i orange) , sprzedawca powiedział mi żebym się nie martwił bo telefony te są z salonu :roll: ;-)
Chcę kupić u nich ten telefon , ale jeśli instrukcja jest w języku obcym to znaczy , że telefon może pochodzić np. z wielkiej brytani :smt004 :smt004
Pytanie moje brzmi , skąd oni mają tak "tanie" telefony i czy normalny człowiek , może kupić(biorą marże od każdego telefonu) za taką cene co oni jeden taki telefon ?????

Obrazek

#226275  autor: user_delete3
 10 paź 2007, 13:51
FireMan pisze:bo telefony te są z salonu
Są to pewnie telefony które ktoś kupił w danej promocji abonamentowej. ew. przy przedłużeniu umowy, następnie odsprzedał. Duż osób tak robi. Kupuą telefon w abonamencie za np. 1 zł a następnie sprzedają na allegro, w komisach itp.

#226313  autor: dechomenon
 10 paź 2007, 17:06
jak ktoś potrzebuje kasy to od razu sprzedaje nowy telefon...nie raz sie spotkałem z propozycją że mi klient sprzeda telefon, który co dopiero kupił za 1zł!